رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد؛

خانه، مهدهای کودک و مدارس در اولویت برنامه‌های پیشگیری از کودک آزاری

کدخبر: 2216916

رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران گفت: خانه، مهدهای کودک و مدارس در اولویت برنامه‌های پیشگیری از کودک آزاری قرار دارند.

کودک آزاری جزء اولویت های کنونی کشور است سید حسن موسوی چلک رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران در گفتگو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: کودک آزاری موضوع امروز و دیروز نیست و مسئله ای جهان شمول است و در همه کشورها رخ می دهد و کشور ما نیز از وقوع آن مستثنی نبوده و در شرایط کنونی جزء معضلات و مسائل اولویت دار کشور است.

وی در ادامه تصریح کرد: باید در نظر داشته باشیم که کودک آزاری مختص دوره خاصی نبوده و این معضل در محیط های مختلفی چون خانه، کارگاه، مراکز نگهداری از کودکان، مدرسه و همچنین محیط های آموزشی، به اشکال متفاوت اتفاق می افتد.

رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران خاطرنشان کرد: آنچه امروز اهمیت دارد این است که باید اقداماتی را در راستای پیشگیری از بروز کودک آزاری در دستور کار قرار دهیم و با تمرکز بیشتری در جلوگیری از وقوع این معضل تلاش کنیم.

موسوی چلک در ادامه یادآور شد: بسترهای مناسب و تاثیرگذار در اجرای برنامه های پیشگیری از کودک آزاری مثل خانه، مهدکودک، مدارس و محیط های آموزشی باید در اولویت قرار بگیرند.

وی تاکید کرد: اجرای برنامه های پیشگیری از کودک آزاری در محیط های مورد اطمینانی مانند مدارس که کودکان از بدو ورود به مدرسه 12 سال از عمر خود را در بستر آموزشی این اماکن سپری می کنند، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

استفاده از سایر ظرفیت های اجتماعی در پیشگیری از کودک آزاری

رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران با اشاره به تاثیر فضای مذهبی در پیشگیری از کودک آزاری با تریبونی که در اختیار دارند، تصریح کرد: روحانیون با استفاده از مذهب و اثرگذاری که در جامعه دارند، می توانند آموزش های مورد نیاز را فرا گرفته و در کنار سایر مجموعه ها نسبت به پیشگیری از کودک آزاری به جامعه هدف منتقل کنند.

موسوی چلک در ادامه یادآور شد: در مقوله پیشگیری از وقوع معضل کودک آزاری هیچ ظرفیتی را برای پیشگیری اجتماعی، با ارائه محتوا و روش مناسب نباید از دست بدهیم.

وی اضافه کرد: دسترسی افراد به منابع حمایتی در مواقع بروز کودک آزاری نیز باید همزمان با توسعه و اجرای طرح های پیشگیری از این معضل افزایش پیدا کند.

فعالیت 300 واحد اورژانس اجتماعی در سراسر کشور

رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران با اشاره به نقش اورژانس اجتماعی در معضل کودک آزاری و ارائه خدمات مورد نیاز در این مواقع، تاکید کرد: در حال حاضر مهمترین منبع دسترسی و حمایت از کودکان مورد آزار واقع شده، اورژانس اجتماعی است و طی 20 سال فعالیت این مجموعه نقش قابل توجهی در کاهش معضلاتی چون کودک آزاری داشته است.

موسوی چلک یادآور شد: اورژانس اجتماعی هم اکنون با 300 واحد فعال در سراسر کشور اقدامات پیشگیرانه و مداخلات به هنگام در معضلات و آسیب های اجتماعی به جامعه هدف خود ارائه می دهد و البته هنوز در همه نقاط فراگیر نشده است و باید توسعه پیدا کند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: مناطق کم برخوردار و محروم نیز باید در اولویت فعالیت اورژانس اجتماعی قرار بگیرند و مدیریت اجتماعی باید به گونه ای باشد که بتواند پاسخگوی مداخله به هنگام در حوادثی مشابه کودک آزاری باشد.

رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران تصریح کرد: مداخله به هنگام در معضلات اجتماعی حساسیت اقشار مختلف را به دنبال دارد و به دنبال آن با آگاه سازی گروه های مختلف، از وقوع بسیاری از حوادث تلخ مثل کودک آزاری جلوگیری می شود.

موسوی چلک اضافه کرد: در گذشته به دلیل محدودیت های سیاسی و اجتماعی که وجود داشت، پردازش دقیقی بر معضلات اجتماعی صورت نمی گرفت و با گذشت سال ها اکنون رسیدگی به معضلات و آسیب های اجتماعی جزء اولویت های اصلی سیاست گذاران اجتماعی است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

مسئولیت صحت اخبار ارائه شده به عهده منبع خبر بوده و این رسانه صرفاً رسالت اطلاع‌رسانی خود را در این رابطه انجام می‌دهد.

ارسال نظر: