آمار جانباختگان قارچ سمی افزایش یافت/ ۷ توصیه درباره مسمومیت با قارچ سمی
سخنگوی اورژانس کشور از افزایش آمار فوت شدگان بر اثر مصرف قارچهای سمی به ۱۵ نفر خبر داد. همچنین ۷ توصیه مهم در خصوص مسمومیت با استفاده از قارچ سمی تشریح شد.
به گزارش سلامت خبرگزاری تسنیم، مجتبی خالدی سخنگوی اورژانس کشور در خصوص آخرین وضعیت مسمومان با قارچ در استان های کشور اظهار داشت: تا ساعت 18 عصر دوشنبه 31 اردیبهشت 1017 نفر به بیمارستان ها مراجعه کردند که از این تعداد 116 نفر در بیمارستان بستری و متأسفانه 15 نفر جان خود را از دست دادند.
وی گفت: استان کرمانشاه بیشترین آمار مسمومیت ها را به خود اختصاص داده است و هفت نفر بر اثر مصرف قارچ سمی در این استان جان خود را از دست دادند.
خالدی افزود: از تعداد 15 فوتی 7 نفر مربوط به کرمانشاه،3 نفر لرستان، 3 نفر کردستان و 2 نفر مربوط به آذربایجان غربی هستند.
آمار زیر را به تفکیک استانها مشاهده می کنید:
آخرین وضعیت مسمومین با قارچ - تا ساعت 18 عصر - مورخ 31 اردیبهشت 97
کل کشور: مراجعین: 1017- بستری: 116 - ترخیص: 886 - فوتی: 15
فوتی ها :
کرمانشاه : 7 (4 فوتی در شیراز )
لرستان : 3 ( 1 فوتی در شیراز )
کردستان : 3
آذربایجان غربی : 2 ( 1 فوتی در شیراز )
نکات مهم در خصوص مسمومیت با قارچ خوراکی
به گزارش اورژانس کشور پیر حسین کولیوند - رئیس پدافند غیرعامل وزارت بهداشت در خصوص مسمومیت وسیع هموطنان با استفاده از قارچ خوراکی به نکات مهمی اشاره کرد.
کولیوند با اشاره به بارندگی های اخیر گفت: قارچهای بسیاری سر از خاک بیرون آورده اند که برخی از آنها سمی بوده و متاسفانه مصرف این قارچ ها باعث مسمومیت تعدادی از هموطنان در استانهای مختلف کشور شده است که هموطنان گرامی باید به نکات زیر توجه کنند:
با توجه به فصل بهار و بارندگیهای اخیر و رشد انواع قارچها در طبیعت و بروز مسمومیت در تعدادی از هموطنان در استانهای مختلف در اثر مصرف قارچهای سمی، ستاد پدافند غیر عامل وزارت بهداشت توصیه میکند هشدارهای زیر را جدی بگیرید.
1-اگر سلامتی خود را دوست دارید نه تنها باید از خوردن قارچهای وحشی و نا آشنا خودداری کنند، بلکه به آنها دست هم نزنید زیرا خطر مسمومیت از طریق پوست نیز در برخی گونه قارچها وجود دارد.
2-تشخیص سمی یا خوراکی بودن قارچ کار سادهای نیست و تنها راه دقیق از طریق آزمایشگاه امکانپذیر است بنابراین به هیچ عنوان نباید آن را در زیر زبان آزمایش کنید.
3-تنها از قارچهایی که در فروشگاههای معتبر و در بستهبندیهای بهداشتی عرضه میشوند استفاده کنند.
4 -در صورت مصرف قارچ خودرو و یا قارچهایی که از افراد متفرقه خریداری کردهاید و مشاهده علائمی شبیه مسمومیت مانند درد شکم، تهوع، استفراغ و سرگیجه ، سریعاً به مراکز درمانی مراجعه کنند.
5-در صورت حضور در طبیعت مراقب کودکان و تماس آنها با قارچها و گیاهان باشید.
6-بهداشت فردی را رعایت نموده و در صورت لمس قارچ، دستها را با آب و صابون بشویید.
7- در صورت مشاهده علائم مسمومیت و وجود تهوع و استفراغ و اسهال، آب و مایعات فراوان مصرف نموده و سریعاً به نزدیکترین مرکز درمانی مراجعه کنند.
منبع: تسنیم
مسئولیت صحت اخبار ارائه شده به عهده منبع خبر بوده و این رسانه صرفاً رسالت اطلاعرسانی خود را در این رابطه انجام میدهد.