سفیر جدید ایران در یمن کیست؟

کدخبر: 2364052

«حسن ایرلو» سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران امروز رونوشت استوارنامه خود را تقدیم «هشام شرف» وزیر خارجه دولت نجات ملی یمن کرد.

«حسن ایرلو» سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در یمن امروز (سه‌شنبه) رونوشت استوارنامه خود را تقدیم «هشام شرف» وزیر خارجه دولت نجات ملی کرد.

وی قرار است استوارنامه خود را نیز به «مهدی مشاط» رئیس شورای عالی سیاسی یمن تقدیم کند.

سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران شنبه ۲۷ مهر ماه در پاسخ به سوالی درباره ورود سفیر جدید ایران به یمن ضمن تایید این خبر گفت: «حسن ایرلو» سفیر تام الاختیار و فوق العاده جمهوری اسلامی ایران در یمن وارد صنعا شده و به زودی رونوشت استوارنامه خود را به آقای «هشام شرف» وزیر خارجه دولت نجات ملی و استوارنامه خود را به آقای «مهدی مشاط» رئیس شورای عالی سیاسی یمن تقدیم خواهد کرد.

ایرلو متولد ۱۹۵۹ شهرری و از دیپلمات‌های با سابقه وزارت خارجه و کارشناس ارشد حوزه عربی و شبه جزیره بوده است.

مسئول میز یمن در وزارت امور خارجه ایران پس از آغاز جنگ در سال ۲۰۱۵ در یمن، هماهنگ کننده کمک‌های انساندوستانه ایران به یمن پس از آغاز جنگ (اعزام هواپیماهای کمک رسانی و کشتی نجات و پس از آن کمک رسانی با هماهنگی سازمان ملل و ... از دیگر فعالیت‌های ایرلو است. او همچنین پیش از تصدی این سمت، معاون دستیار ویژه وزیر خارجه در امور یمن در سال‌های ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۹ بوده است.

اولویت‌های سفیر جدید ایران

همکاری با مراکز رسمی و حکومتی یمن، تلاش برای تقویت آشتی ملی در یمن و پایان دادن به جنگ ظالمانه علیه مردم یمن از طریق مجامع جهانی، حکومت یمن و جریان‌های سیاسی مختلف یمنی و کشورهای علاقه‌مند، تلاش از طریق مجامع جهانی و کشورهای دوست در جهت کاستن از محاصره ظالمانه و برطرف کردن نیازمندی‌های حیاتی مردم یمن، تاکید بر تمامیت ارضی و حکومت وحدت ملی و مخالفت با تجزیه و مداخله خارجی و استعماری در یمن، تلاش برای جلوگیری، کاستن و توقف فجایع جنگی، کشتار و ویرانی در یمن از طریق مجامع جهانی و تشویق قبایل و گروه‌های سیاسی به حل مشکلات درونی از طریق گفت‌وگو در مذاکرات یمنی - یمنی، تاکید بر ضرورت امنیت و ثبات در یمن و پایان دادن به ابزار مداخله گری نظامی و تحمیل اهداف استعماری در یمن، تلاش در مسیر اقدامات انساندوستانه غذایی، دارویی، بهداشتی و پزشکی از طریق مجامع جهانی، مجامع مردم نهاد و کشورهای دوست، تاکید بر تاثیر مخرب و ویرانگر مداخلات صهیونیستی، استعماری غربی و کشورهای جنگ افروز، تاکید بر حقانیت دفاع مشروع مردم یمن در مقابل سیاست‌های جنگ افروز، مداخله گر و غارت ثروت‌های مردم یمن از جمله رویکردها و اولویت‌های سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در یمن است.

دولت نجات ملی یمن نیز شنبه شب ۲۶ مرداد ماه ۱۳۹۸ «ابراهیم محمد محمد الدیلمی» را به عنوان سفیر فوق‌العاده و سفیر تام الاختیار جمهوری یمن در ایران انتخاب کرد.

«محمد عبدالسلام» سخنگوی جنبش انصارالله و رئیس هیأت ملی مذاکرات صلح یمن، انتخاب محمد الدیلمی به عنوان سفیر فوق العاده یمن در ایران را به وی تبریک گفت و تاکید کرد که تعیین سفیر یمن در ایران با هدف تقویت عملکرد تشکیلاتی در چارچوب تدابیر شورای عالی سیاسی و دولت نجات ملی است.

پس از آن بود که «ابراهیم محمد محمد الدیلمی» سفیر جدید جمهوری یمن در جمهوری اسلامی ایران دهم شهریور ماه با حضور در محل وزارت امور خارجه کشورمان ضمن دیدار با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه، رونوشت استوارنامه خود را تقدیم وی کرد.

ایران قبلا سفیر داشته و هنوز سطح روابط در سطح سفیر است

سید عباس موسوی سخنگوی سابق وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ۲۸ مرداد ۱۳۹۸ در نشست هفتگی با خبرنگاران درباره معرفی سفیر ایران در یمن هم گفته بود: سفیر آنها معرفی شده و ایران قبلا سفیر داشته و هنوز سطح روابط در سطح سفیر است، ولی به دلیل مشکلات پیش آمده و حملات و تعرضاتی که به محوطه سفارت ایران شده بود، مقداری کارها مختل شده بود که به زودی این امر از سر گرفته می شود. دارند بررسی می‌کنند که یک نفر تعیین شود.

«علی‌اصغر خاجی» دستیار ارشد وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در امور ویژه سیاسی ۲۰ مهر ماه در خصوص آخرین تحولات یمن با «هشام شرف عبدالله» وزیر خارجه دولت نجات ملی از طریق ویدئو کنفرانس گفت‌وگو کرد. وزیر خارجه دولت نجات ملی در این گفت‌وگو ضمن تشکر از حمایت‌های سیاسی و کمک‌های انسان دوستانه جمهوری اسلامی ایران به مردم یمن ، گزارشی از آخرین اقدامات دولت نجات ملی در صحنه بین‌المللی و مکاتبات صورت گرفته با سازمان ملل در جهت ثبت جنایت‌های ائتلاف سعودی در یمن از جمله تداوم تجاوز و توقیف کشتی‌های حامل سوخت و مواد غذایی در شرایط همه گیری ویروس کرونا ارائه کرد.

جمهوری اسلامی ایران در راستای سیاست اصولی خود مبنی بر راهکار سیاسی حل بحران یمن و در چارچوب طرح چهار ماده‌ای که در آغاز تجاوز نظامی به یمن از سوی محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ارائه شد، حمایت خود را از هرگونه آتش‌بس کامل و همه جانبه و رفع محاصره ظالمانه اقتصادی و انسانی مردم یمن و تفاهم سیاسی بین تمام گروه‌های سیاسی یمنی که تأمین‌ کننده خواست و مطالبات مردم این کشور باشد اعلام کرده است.

انتخاب سفیر جدید ایران در یمن واکنش آمریکایی‌ها را به دنبال داشت و در همین خصوص سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز (پنجشنبه) اول آبان ماه در کنایه به مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا و در پاسخ به دخالت وزارت خارجه این کشور در اعزام سفیر جمهوری اسلامی ایران به یمن عنوان کرد: ایالات متحده از پنج سال سلاخی مردم یمن توسط ائتلاف سعودی پشتیبانی کرده است. ضمن اینکه به سوءاستفاده از پوشش‌های دیپلماتیک نیز سوءشهرت داشته و بدنام است: کافی است از پامپئو، جاسوس ارشد سابق آمریکا، بپرسید.

وی افزود: از این رو، آمریکا در جایگاهی نیست که یمنی‌ها و ایرانی‌ها را در خصوص روابط دوجانبه‌شان موعظه کند. بهتر است به جنایات و حضور شرارت‌بار خود در منطقه ما پایان دهید.

«خبرگزاری فارس»

ارسال نظر: