روحانی: برجام خیر و برکت زیادی برای کشور داشت

کدخبر: 2353080

رئیس جمهور گفت: برجام خیر و برکت زیادی برای کشور داشت که در تاریخ کشور بی نظیر بود.

حسن روحانی رئیس جمهور صبح امروز در جلسه هیات دولت گفت: امسال با ویژگی‌های خاصی که وجود دارد، افطار مانند گذشته نیست و گرفتاری و فشار بر مردم بیشتر است. امیدواریم با توسل به روح امام حسن مجتبی(ع) اکرام افراد نیازمند در جامعه ما شور و شوق خاصی را به همراه داشته باشد امام حسن مجتبی امام صلح بود، صلح، وحدت و تدبیر را در زندگی سیاسی امام حسن مجتبی (ع) مشاهده می کنیم.

برجام خیر و برکت زیادی برای کشور داشت که بی نظیر بود

وی ادامه داد: ۱۸ اردیبهشت آغاز تحریم های یک رژیم علیه ملت ایران است. دو سال پیش ترامپ صریحاً از برجام خارج شد و آن را مکتوب کرد و در مقابل دوربین خبرنگاران قرار داد. دو سال پیش در این ایام بر خلاف همه قوانین و مقررات بین المللی و با نقض قطعنامه ۲۲۳۱، رئیس جمهور آمیکا در نطقی صریحا از برجام خارج شد و آن را مکتوب کرد و آن را در برابر دوربین خبرنگاران قرار داد.

روحانی در مورد روند برجام گفت: دو سال و چهار ماه با دنیا مذاکره کردیم، از اوایل مهر سال ۹۲ ما مذاکرات را شروع کردیم که اولین موج آن در نیویورک با حضور همه وزرای ۱+۵ با ایران بود و بعد ادامه پیدا کرد و دو سال و چهار ماه این توافق اجرایی شد و خیر و برکت زیادی برای کشور داشت که در تاریخ کشور بی نظیر بود.

وی بیان داشت: در اواخر دی ماه سال ۹۴ این توافق اجرایی و عملیاتی شد دو سال و چهار ماه هم به این توافق عمل شد یعنی از آخر دی سال ۹۴ این روند ادامه پیدا کرد تا اردیبهشت سال ۹۷ یعنی دو سال و چهار ماه این توافق اجرایی شد در این مدت خیر و برکت فراوانی برای کشور ما داشت و در تاریخ سیاسی کشور کم نظیر بود.

روحانی با اشاره به اینکه در توافق ژنو و قبل از برجام حساب‌های بانکی و اموال ما آزاد شد، بیان داشت: یکی از آثار این تلاش‌ها برداشته شدن تحریم تسلیحاتی بود. ما در توافق برجام دو مقطع داریم. یکی مقطع ۵ ساله است که تحریم تسلیحاتی برداشته می شود و یک مقطع ۸ ساله و ۱۰ ساله است که کل محدودیت‌ها برداشته می شود.ما الان به مقطع اول که باید تحریم تسلیحاتی برداشته شود.

رئیس جمهور در مورد برجام و نقش آن در کشور تصریح کرد: با اجرای برجام همه قطعنامه ها علیه کشورمان لغو و پرونده PMD بسته شد و مشخص شد تحریم های تسلیحاتی چه زمانی برداشته می شود. حساب‌های بانکی و اموال ما آزاد شد.

تمام قطعاتی که در بنادر متوقف شده بود با برجام آزاد شد

وی در مورد خدمات این توافق اظهار داشت: تمام قطعاتی که در بنادر متوقف شده بود، آزاد شد. رشد اقتصادی ایران به ۱۲.۵ درصد در سال ۹۵ که در سطح جهان بی نظیر بود رسید. نفت از ۹۰۰ هزار بشکه به دو میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه رسید و طرح‌های نیمه تمام تمام شد.

رئیس جمهور گفت: در واقع ما بهره کافی از تلاش مجدانه خود بردیم اما تحمل این دستاوردها برای مخالفان جمهوری اسلامی ایران بسیار سخت بود که یک کشور به تنهایی پای میز مذاکره بنشیند و خطرات پیش روی خود را از بین ببرد.

روحانی با اشاره به تحریم فصل ۷ عراق در شورای امنیت، تصریح کرد: عراق از سال ۹۱ به زیر فصل ۷ شورای امنیت سازمان ملل رفت. آمریکا این کشور را اشغال کرد و دولت و سایر نهادها را در آنجا تشکیل داد اما عراق هنوز از فصل ۷ خارج نشده است. اما ایران ظرف دو سال و چهار ماه از این فصل خارج شد و این یک افتخار سیاسی تاریخ کشورمان است.

وی یکی از آثار تلاش‌های کشورمان را برداشته شدن تحریم تسلیحاتی دانست و بیان داشت: ما در توافق برجام دو مقطع داریم؛ یکی مقطع ۵ ساله است که تحریم تسلیحاتی برداشته می شود و یک مقطع ۸ ساله و ۱۰ ساله است که کل محدودیت‌ها برداشته می شود.ما الان به مقطع اول که باید تحریم تسلیحاتی برداشته شود.

روحانی ضمن اشاره به خروج آمریکا از برجام، ادامه داد: آمریکایی‌ها ۱۸ اردیبهشت سال ۹۷ تحت فشار تندروهای داخلی آمریکا، فشار اسرائیل و عربستان و لجبازی که ترامپ با رییس‌جمهور قبلی داشت اینها همه دست به دست هم داد کار بسیار احمقانه‌ای انجام داد و از این توافق و قرارداد به صورت یکجانبه خارج شد.

خواب آشفته ترامپ با تدبیر نظام تعبیر نشد

رئیس قوه مجریه گفت: ذهن آمریکایی ها پس از خروج ار برجام این بود که بلافاصله ما هم از برجام خارج می شویم و وقتی ما خارج شدیم پرونده به شورای امنیت می‌رود و وقتی هم به شورای امنیت رفت تمام آنچه به دست آوردیم از دست می‌رود. این خواب آشفته ترامپ با تدبیر نظام تعبیر نشد.

وی ادامه داد: ما همان روز بلافاصله در برابر دوربین و مردم ایستادم و نطق کوتاهی را کردم و در آنجا ضمن محکوم کردن کار آمریکا و بر خلاف مقررات بین‌المللی بودن آن گفتم فعلا ما در این توافق ماندیم و به جای ۵+۱ با ۴+۱ ادامه خواهیم داد و مهلتی به اینها می دهیم تا ببینیم آیا آنها می‌توانند منافع ما را تامین کنند یا نه.

روحانی با بیان اینکه اولین تیر ترامپ در همان دفعه اول به سنگ خورد، اظهار کرد: ما به ۱+۴ مهلت دادیم و آن را هم تمدید کردیم یک ماه و دو ماه مهلت داده‌ایم مجموعاً یک سال به اینها مهلت دادیم تا رسیدیم به ۱۸ اردیبهشت سال ۹۸ که ما هم اعلام کردیم دیگر مهلت کافی است.

وی خطاب به اعضای ۱+۴ گفت: چون عمل نکردید از امروز ما هم شروع می‌کنیم به صورت پلکانی به کاهش تعهدات.

روحانی افزود: در پنج مرحله ما تمام آنچه را که لازم بود کاهش بدهیم کاهش دادیم و دو مرتبه در یک میزان و ترازوی برابر آمدیم یعنی ما از تعهداتمان را عقب کشیدیم. آمریکا که از برجام خارج شده و ۱+۴ هم تا حد زیادی عقب کشید.

وی تاکید کرد: ما الان حالت متعادلی داریم هر موقع آنها حاضر شوند به تعهدات کامل برجامی عمل کنند ما هم همان روز به تعهدات کامل برجامی بر می‌گردیم. آمریکا تلاش کرد اروپا را به سمت خود بکشد که موفق نبود. تلاش کرد که از نو توافق جدیدی نوشته شود که موفق نبود. تلاش کرد در سازمان ملل جلسه ای با حضور خود ترامپ بگذارد که باز موفق نبود.

روحانی خاطر نشان کرد: در ماه‌های آینده ما مطابق با برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ به یک پیروزی بسیاربزرگی می‌رسیم و کل تحریم‌های تسلیحاتی ایران برداشته می شود.

وی ادامه داد: تحریم‌هایی که سال‌ها بر ضد ما درست کرده بودند به طور کامل کنار می رود و ایران می‌تواند سلاح لازم را بخرد و صادر کند. آمریکایی از یکی دو ماه پیش از خواب غفلت بیدار شده اند و فهمیده‌اند که چه اشتباه بزرگی کرده اند که از برجام خارج شده اند و چه خطای بزرگی کردند که برجام را به هم زدند.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه اکنون آمریکایی ها نه راه پیش دارند و نه را ه پس، خاطر نشان کرد: اگر همین گونه ادامه بدهند تحریم تسلیحاتی برداشته می‌شود و همان اسرائیل وعربستان و تندروهای آمریکا که ترامپ را وادار به خروج از برجام کرده بودند امروز به ترامپ خواهند گفت که هر چهار تا اشتباه بزرگی کرده ایم.

روحانی تصریح کرد: آمریکایی ها اگر بخواهند کار دیگری انجام دهند و مثلا تصمیم بگیرند که به برجام برگردند و از اسنپ بک استفاده کنند که دیگر برای آنها برجامی وجود ندارد و برای آنها تمام شده است؛ مگر اینکه آنها دوباره بیایند درخواست بدهند و دوباره همه اعضا بپذیرند و خسارت دهند و تمام تحریم‌ها را کنار بگذارد که آن هم شرایط خاصی دارد.

اگر تحریم تسلیحاتی ایران برگردد ما هم پاسخ می دهیم

رئیس جمهور تاکید کرد: آنچه که امروز آمریکایی‌ها درباره تحریم تسلیحاتی بحث می کنند باید بدانند که جزو لاینفک برجام است و اگر تحریم تسلیحاتی بخواهد تحت هرعنوان با هر بیان و مکانیزمی باز گردد، ما هم همان پاسخی که در پاراگراف آخر به سران ۴+۱ نوشتم را اجرا می کنیم که عواقب بدی برای آنها دارد. ایران به هیچ عنوان تخطی از قطعنامه ۲۲۳۱ را نمی پذیرد. ما چه سلاح بخریم و چه سلاح بفروشیم در راستای صلح است و بنزین روی آتش نیست.

روحانی با اشاره به مالکیت سهام عدالت از سال ۸۴ تا به امروز توسط مردم، بیان داشت: حدود ۵۰ میلیون نفر از مردم که شامل روستائیان، عشایر، بازنشستگان، کارگران، افراد تحت پوشش کمیته امداد، رانندگان و مددجویان می شوند صاحب این سهام هستند.

درگذشته سهام عدالت خیلی روشن نبود و یک کاغذی در دست مردم بود

وی ادامه داد: در سال های گذشته مالکیت سهام عدالت خیلی روشن نبود و فقط یک کاغذی در دست مردم بود، اما دولت یازدهم تلاش کرد تا مردم مالک این سهام شوند.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه دولت همچنین در سه نوبت سود سهام عدالت را پرداخت کرده است، اظهار داشت: الان زمانی است که این سهام در اختیار خود مردم باشد. زیرا تا الان این کار نیابتی انجام می شد اما از امروز با اجازه رهبری مردم صاحب و مالک سهام عدالت می شوند.

روحانی با بیان اینکه مردم هم می توانند سهام خود را بفروشند و هم اینکه سهام را نگهداشته و سود آن را دریافت کنند، تصریح کرد: من از وزارت اقتصاد و بورس می خواهم به روشنی برای مردم این مسائل را توضیح دهند و ساز و کاری ساده، روشن و در زمان کوتاهی تهیه شود مثل سامانه پیامکی تا مردم از آن طریق اعلام کنند مایل به فروش هستند یا نگهداری سهام، باید ساز و کار فروش سهام هم به سرعت تهیه شده و اگر کسی مایل به فروش بود پول آن به حسابش واریز شود. این سهام در شرایط تحریم کشور و شیوع بیماری کرونا می تواند کمکی به خانواده ها باشد.

رئیس جمهور گفت: ۱۵ میلیون نفر از دارندگان سهام عدالت را روستاییان تشکیل می دهند و عده زیادی دیگر بازنشستگان، عشایر و افراد تحت حمایت کمیته امداد هستند، مردم باید بدانند اگر می خواهند این سهام شان را بفروشند و به پول برسند این سهام آماده است. باید ساز و کار فروش سهام به راحتی برای آنها تامین شود و آنهایی که می خواهند سهام شان را نگه دارند و سالانه از سودش بهره ببرند، دستگاه های مسئول به راحتی این موضوع را برای مردم حل کنند.

ماجرای حذف چهار صفر از پول رایج کشور و تبدیل ریال به تومان

وی در مورد حذف چهار صفر از پول رایج کشور و تبدیل ریال به تومان گفت: در تمام مغازه ها و فروشگاه ها با تومان معامله می‌کنند، اما تا می خواهیم به صورت رسمی در جایی بنویسیم این تبدیل به ریال می شود.

روحانی با اشاره به اینکه مردم با تومان حرف می زدند و دولت با ریال می نوشت و بعد مجددا دولت که می خواست حرف بزند با تومان حرف می زد گفت: پس ما یک مشکل فرهنگی و اجتماعی را حل کردیم و محاسبات ذهن مردم را تسهیل کردیم. از طرفی رقم هم کوچک شد و صفر های اضافه که روی کاغذ جا نمی‌شد برداشته شد.تعداد زیادی از کشورهای دنیا این کار را انجام داده اند. برخی واحد پول را تغییر دادند و برخی هم فقط صفرهای اضافه را حذف کردند.

رئیس جمهور اظهار داشت: یک زمانی ترکیه چند صفر را از واحد پول خود حذف کرد. کشورهایی بودند که ۱۲ صفر را در یک روز حذف کردند، برخی هم ۶ تا برخی دیگر ۴ صفر را حذف کردند. مردم ما همیشه یک تومان و یک قران داشتند، یا با قران و یا با تومان با یکدیگر معامله می کردند.

فکر نمی کنم حدف صفر از نظر رشد اقتصادی و تورم تاثیر داشته باشد

وی بیان داشت: ما هم الان می خواهیم که به همین صورت در بیاید. بنابراین من فکر می‌کنم این یک کار خیری است و البته از لحاظ بین المللی هم برای ما بهتر می شود. وقتی ما می خواهیم واحد پول خود را با اروپا مقایسه کنیم، می‌گوییم یورو ۱۷۰ هزار ریال است، یک وقتی می گوییم یورو ۱۷ تومان است. ۴ تا صفر را که برداریم هم تلفظ آن راحت‌تر است و هم زیباتر است و هم محاسبه آن ساده تر است.

روحانی در خاتمه گفت: این کار در مقایسه با پول های دیگر هم برای ما بهتر است و یک کار مبارک و خوبی در کشور ما انجام گرفته است. فکر نمی کنم از نظر رشد اقتصادی و تورم در اقتصاد کشور تاثیر داشته باشد و بیش از هر چیز سهولت محاسبه به وجود می آید و پول ملی در برابر پول های خارجی زیباتر می شود و اینکه مردم از یک محاسبه اضافه خلاص می شوند. گفتار و نوشتار مردم یکی می شود.

«خبرگزاری فارس»

ارسال نظر: