نسخه عربستان برای مقابله با کرونا رونمایی شد

کدخبر: 2352801

وزیر دارایی عربستان اعلام کرد که این کشور برای مقابله با پیامدهای کرونا، باید هزینه‌های بودجه را به شدت کاهش دهد و اقدامات در این راستا احتمالا دردناک خواهند بود.

محمد الجدعان، وزیر دارایی عربستان با اشاره به لزوم کاهش شدید هزینه‌های بودجه و اینکه این کاهش نباید بیشتر از ۱۱۰ تا ۱۲۰ میلیارد ریال شود، اظهار کرد: اقدامات جدیدی که مسؤولان عربستان در پیش خواهند گرفت، احتمالا "دردناک" هستند.

وزیر دارایی عربستان گفت: اقدامات ریاض برای مقابله با کرونا جدی و بسیار سریع بودند، عربستان در حال بررسی مجموعه بسیار بزرگی از گزینه‌ها برای مقابله با شیوع کروناست و بهای بسته حمایت اقتصادی عربستان تا این لحظه به ۱۸۰ میلیارد ریال عربستان رسیده است.

الجدعان افزود:عربستان دهه‌هاست با چنین بحرانی مواجه نشده و با توجه به کاهش درآمدهای نفتی به کمتر ازنصف و نیز کاهش درآمدهای غیرنفتی به دلیل تعطیلی‌ها،باید هزینه‌ها را کاهش دهیم و بخشی از آنها را به خدمات بهداشتی اختصاص دهیم، باید لیست هزینه‌ها را بررسی کنیم و هزینه‌های کم‌ضررتر برای شهروندان را انتخاب کنیم باید هزینه‌های بودجه را به شدت کاهش دهیم.

وی افزود: تمامی گزینه‌ها برای کاهش هزینه‌ها باز هستند،بیش از یک تریلیون ریال از ذخایر کشور را در چهار سال استفاده کردیم،به زودی دستورالعمل‌هایی را درمورد کاهش هزینه‌ها صادر خواهیم کرد، پایداری مالی نیازمند در پیش گرفتن اقدامات جدی است که احتمالا دردناک خواهند بود زیرا بحران کرونا از زمان جنگ جهانی دوم بی‌مانند بوده و پس از کرونا همانند قبل از آن نیست.

جدعان در ادامه گفت: مسؤولان ریاض در سال جاری حدود ۲۲۰ میلیارد ریال قرض خواهند کرد. نه عربستان و نه جهان به شرایط قبل از کرونا باز نخواهند گشت و بودجه کشور به کنترل و نظارت بیشتر نیاز دارد، راه پیش روی ما طولانی است اما با قدرت از این بحران خارج خواهیم شد.

عربستان بزرگترین منبع نفت جهان و سومین تولیدکننده آن است و تقریبا ۷۰ درصد بودجه این کشور براساس درآمدهای نفتی تنظیم می‌شود.

از ابتدای سال جاری میلادی قیمت نفت به دلیل شیوع کرونا، تعطیلی صنایع و در پی آن کاهش تقاضا، حدود ۶۰ درصد افت داشت.

وزیر دارایی عربستان در این زمینه گفت: آمار و ارقام بودجه در سه ماهه نخست سال خیلی تاثیر کرونا را نشان نمی‌دهد اما تاثیر واقعی آن در سه ماهه دوم و پس از آن نمایان خواهد شد.

بودجه عربستان کسری ۳۴.۱ میلیارد ریالی را در سه ماهه نخست سال جاری نشان داد.

از طرف دیگر بدهی‌های عربستان تا پایان سه ماهه نخست سال جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل ۶.۷ درصد افزایش داشته و به ۷۲۳.۵ میلیارد ریال رسید.

آژانس "مودیز" روز جمعه رتبه‌بندی توسعه‌ای و برآورد خود از آینده عربستان را به منفی تغییر داد و تاکید کرد که برآورد خود از عربستان را تغییر داد تا گسترش خطرات کاهش قدرت مالی عربستان در نتیجه شوک شدید در بازار جهانی نفت و تغییر قیمت‌ها در پی شیوع کرونا را بازتاب دهد.

«خبرگزاری ایسنا»

ارسال نظر: