تصمیمی بر شروع زودتر سال تحصیلی آینده نداریم

کدخبر: 2352652

وزیر آموزش و پرورش از ایجاد ظرفیت برگزاری امتحانات در سامانه «شاد» خبر داد و گفت: تصمیمی بر شروع سال تحصیلی آینده از شهریور نداریم.

محسن حاجی‌میرزایی وزیر آموزش و پرورش در برنامه تیتر امشب شبکه خبر با تبریک هفته معلم، اظهار کرد: کرونا موجب شد که همه مجموعه‌های آموزشی به فکر روش‌های دیگری باشند و در این دوره شاهد خلاقیت‌های کم نظیری از سوی فرهنگیان بودیم و برای اینکه دانش‌آموزان از آموختن محروم نباشند، کار و تلاش کردند؛ کرونا پدیده جهانی است و همه کشورهای مورد داوری قرار می‌گیرند و فکر می‌کنم معلمان ما از این آزمون به خوبی بیرون آمدند.

وی درباره ایجاد شبکه آموزشی دانش‌آموزان(شاد) با طرح این پرسش که چرا سراغ این کار رفتیم، گفت: هر کار جدیدی برای متولیان امر با مشکلات روبه‌رو است؟ اما چرا به استقبال مشکلات رفتیم؟ وقتی تعطیلات طولانی می‌شود باید تدبیر کنیم و نمی‌توان به فرصت و زمان جوانان بی‌اعتنا باشیم؛ آنها 70 درصد محتوا را دریافت کردند و نباید مابقی دوره آموزشی آسیب ببیند.

حاجی‌میرزایی اضافه کرد: در ابتدا برای حل این مشکل از طریق تلویزیون اقدام کردیم که راهگشا و تأثیرگذار بود و بیش از 27 میلیون بار آموزش‌های شبکه‌های 4 و 7 بارگذاری شده است که به غیر از مشاهده مستقیم است؛ ولی این ارتباطات تعاملی نیست یعنی امکان تکلیف دادن و تکلیف گرفتن ، پاسخ به ابهامات دانش‌آموزان دادن و ایجاد روابط گرم بین دانش‌آموز و معلم فراهم نیست.

وی با بیان اینکه آینده جهان به سمت آموزش‌های الکترونیکی می‌رود، گفت: موضوع آموزش‌های الکترونیکی در دوره‌ای آغاز شد اما مجال این کار فراهم نشد و هنوز دستاورد روشنی نداریم ولی در شرایط فعلی لازم بود که ارتباط بین دانش‌آموز و معلم شکل بگیرد و امکان این باشد که معلم به دانش‌آموزان درس بدهد و تعامل دو طرفه باشد و برای این کار برنامه اختصاصی برای آموزش و پرورش طراحی شد.

از همان اول به مشکلات شاد واقف بودیم

عضو 10 میلیون دانش‌آموز در شاد

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه از همان اول به مشکلات شاد واقف بودیم، اظهار کرد: برخی می‌گفتند اول باید «شاد» را تست می کردید ولی فرصت نداشتیم و باید دوره آموزشی انجام شود و محتوا به دانش‌آموزان برسد؛ در حقیقت با قبول مشکلات وارد کار شدیم.

وی با اشاره به تعداد دانش‌آموزان عضو شده در سامانه آموزشی دانش‌آموزان(شاد) افزود: بیش از 10 میلیون دانش‌آموز از مجموع 15 میلیون دانش‌آموز کشور عضو «شاد» شده‌اند و البته یک میلیون نوآموز پیش‌دبستانی داریم.

حاجی‌میرزایی به ترافیک روزانه تعاملات اشاره کرد و گفت: بیش از 7 میلیون نفر در طول روز در سامانه آموزشی دانش‌آموزان(شاد) فعال هستند و کار می‌کنند.

وی در پاسخ به این پرسش که «برخی مردم گله می‌کنند که فایل‌ها باز نمی‌شود؟ آیا مربوط به زیرساخت است یا اینترنت»، ادامه داد: همه این مسائل هست و به تدریج بررسی شده و حل می‌شود ولی ما چون مصمم هستیم همان ترکیبی که در کلاس و مدرسه هست در فضای مجازی باشد، یکجایی باید اعتبارسنجی شود و قرار گرفتن اینها با مسائل و مشکلاتی همراه بود.

وزیر آموزش و پرورش افزود: بعضی جاها ممکن است سرعت اینترنت کافی نباشد ولی گروه فنی اطمینان داده است که سرعت بارگذاری دانلود و آپلود از نمونه‌های خارجی مثل واتس آپ و تلگرام بیشتر خواهد بود و در این چند روز بیشتر مشکلات کمتر شده است.

وی با بیان اینکه 97 درصد معلمان در شاد حضور دارند، توضیح داد: مرکز تلفن «شاد» با 100 اپراتور فعال است که اشکالات را از خانواده‌ها دریافت می‌کنند و لیست کرده و بررسی می شود تا حل و فصل شود؛ یک مشکل این است که یک عده اینترنت ندارند یا ابزار لازم را ندارند.

هیچ اصراری به خرید گوشی همراه نداریم

حاجی‌میرزایی با تأکید بر اینکه این کار را برای کمک به خانواده و حمایت از دانش‌آموزان انجام دادیم و قصد اذیت کردن نداریم، گفت: هیچ اصراری به خرید گوشی همراه نداریم و برای آموزش دانش‌آموزانی که امکانات حضور در «شاد» را ندارند، برنامه‌ریزی می‌کنیم؛ ما مسؤول آموزش هستیم و بر این اساس به مدیران مأموریت دادیم تا بررسی کنند که چه تعداد دانش‌آموز تحت پوشش «شاد» هستند و چه تعداد تحت پوشش نیستند.

وی اضافه کرد: برای دانش‌آموزانی که به اینترنت یا ابزار لازم دسترسی ندارند، از طریق روش‌های دیگر آموزش‌های آنها را دنبال می‌کنیم؛ در حال حاضر «شاد» توانسته است 60 درصد دانش‌آموزان را تحت پوشش قراردهد و برای 40 درصد باقیمانده آموزش تلویزیونی، آموزش رادیویی، آموزش تلویزیون منطقه‌ای و استانی و بسته های آموزشی را تدارک دیدیم.

آموزش حضوری برای برخی دانش‌آموزان 11 استان

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به آموزش حضوری برخی دانش‌آموزان در بیش از 11 استان کشور، اظهار کرد: در برخی استان‌ها که اینترنت و بستر کار نبود و از سوی تعداد دانش‌آموزان آنها کم بود، کلاس‌های حضوری برگزار می‌شود البته زمان آموزش و تعداد روزها کمتر است؛ متعهد هستیم هیچ دانش‌آموزی از آموزش محروم نباشد.

وی با تأکید بر اینکه شاد 60 درصد مسائل ما را حل می‌کند، گفت: ممکن است در پاییز با تهاجم ویروس روبه رو شویم و باید آماده باشیم؛ در این مرحله همه دنیا غافلگیر شد اما در پاییز نمی‌توانیم بگوییم که غافلگیر شدیم و به غیر از این موارد در آینده اگر مدارس هم دایر شد، این شبکه آموزشی می‌تواند دستیار آموزش بوده و برای ارتقای کیفیت و عدالت آموزشی استفاده شود.

آماده برگزاری امتحانات به صورت غیرحضوری هستیم

حاجی‌میرزایی درباره امتحانات پایان سال بیان کرد: ارزیابی در دوره ابتدایی کیفی ـ توصیفی است و با نظر معلمان انجام می‌شود یعنی از مجموعه فعالیت‌های آموزشی است و به صورت برگزاری امتحان کتبی نیست پس در آن امتحان حضوری و غیرحضوری موضوعیت ندارد.

وی افزود: در حال حضور نظر دادن برای امتحانات سایر دانش‌آموزان زود است؛ در شاد امکان حضور و غیاب و آزمون گرفتن هست؛ اگر در زمان امتحانات پروتکل‌ها و استانداردهای وزارت بهداشت اجازه بدهد، امتحانات حضوری برگزار می‌شود ولی اگر وزارت بهداشت اجازه ندهد، آماده برگزاری آزمون غیرحضوری هستیم.

وزیر آموزش و پرورش در مورد وضعیت امتحانات پایه دوازدهم، گفت: چون دانش‌آموزان پایه دوازدهم می‌خواهند کنکور شرکت کنند، شرایط فرق می‌کند؛ به طور معمول محتوای آموزشی در پایه دوازدهم تا قبل از پایان سال تمام می‌شود و یا بیش از 90 درصد انجام شده است؛ در اردیبهشت استمرار آموزش و مرور آن است و از 17 خرداد امتحانات نهایی آغاز می‌شود.

وی تصریح کرد: ممکن است با تشخیص ستاد ملی مقابله با کرونا این زمان تغییر یابد اما ما آماده برگزاری هستیم؛ امتحانات به مدت سه هفته ادامه دارد و دانش‌آموزان 3 هفته هم برای کنکور آماده می‌شوند و در نهایت 6 هفته بعد از 17 خرداد آماده کنکور هستند البته اگر مشکلی از نظر وزارت بهداشت نباشد.

حاجی‌میرزایی درباره نحوه برگزاری امتحانات به شکل غیرحضوری، اظهار کرد: ظرفیت برگزاری آزمون را در سامانه شاد برقرار می‌کنیم.

وی در پاسخ به این پرسش که «آیا دیگر مدارس در سال تحصیلی جاری باز نمی‌شود؟»، بیان کرد: نمی‌توانیم این را بگوییم؛ به هرحال دانش‌آموزان ماه اسفند، 15 روز فروردین و ماه اردیبهشت را به مدرسه نرفتند و باید مطمئن باشیم که همه آموزش دیدند و هم ارزیابی کنیم؛ در هر صورت با توجه به سیاست‌های وزارت بهداشت اقدام می‌کنیم.

تلاش برای بستن پرونده سال تحصیلی جاری تا پایان خرداد

وزیر آموزش و پرورش درباره زمان پایان سال تحصیلی جاری، گفت: استانداردی که داریم این است که زمان تحصیلی سال آینده را متأثر نکند و همه مقدمات لازم را از قبل انجام داده باشیم و تا پایان خرداد پرونده سال تحصیلی را ببندیم.

وی تصریح کرد: تصمیمی درباره شروع زودتر سال تحصیلی نداریم و اگر موفق شویم آموزش‌ها را به طور کامل انجام دهیم نیاز نیست در شروع سال تحصیلی تغییرات داشته باشیم.

تعیین تکلیف شهریه مدارس غیردولتی

حاجی‌میرزایی درباره فراهم کردن اینترنت رایگان برای دانش‌آموزان اظهار کرد: در ستاد ملی مقابه با کرونا این موضوع را طرح کردیم و مصوبه داریم و تکلیفی برای وزارت ارتباطات است که اینترنت لازم را برای این کار فراهم کند؛ اگر می خواهیم کار به خوبی پیش رود باید بستر فراهم شود و ما هم پیگیر هستیم.

وی درباره وضعیت بازگشت یا عدم بازگشت شهریه مدارس غیردولتی، گفت: شهریه دو جزء دارد یک جزء برای فعالیت‌های اصلی آموزشی دریافت می شود که مبلغ آن طی دستورالعملی تعیین می‌شود و به مدارس اعلام می‌شود که شهریه در ازای آموزش است؛ با توجه به اینکه این مدارس موظف هستند که به طور کامل آموزش را انجام دهند لذا هزینه بابت آموزش باید پرداخت شود و حرفی از بازپسگیری نیست اما خانواده‌ها می‌توانند هزینه ناهار، سرویس دانش‌آموزی و کلاس‌های فوق برنامه را مطالبه کنند.

وزیر آموزش و پرورس با بیان اینکه نباید در ازای خدماتی که ارائه نمی‌شود از خانواده ها پولی گرفته شود، تأکید کرد: تمام مراکز آموزشی غیردولتی که کارکنانشان را حفظ کنند و حقوقشان را به موقع پرداخت کنند، می‌توانند به ازای هر یک از کارکنانشان، 16 میلیون تومان وام کم بهره بگیرند و تسهیلاتی که دولت برای مشاغلی که در کرونا آسیب دیدند در نظر گرفته است برای کلیه مدارس غیردولتی هم منظور شده است.

وی درباره حقوق معلمان و کادر آموزشی مدارس غیردولتی گفت: حقوق آنها باید پرداخت شود و موارد تخلف توسط شورای نظارت بر عملکرد مدارس غیردولتی پیگیری می‌شود؛ اگر مؤسسان این مدارس نیروهای خود را تعدیل کرده یا تأخیر در حقوق داشته باشند، نمی‌توانند از تسهیلات گفته شده استفاده کنند.

برگزاری آزمون تبدیل وضعیت آموزشیاران نهضت سوادآموزی در خرداد

حاجی‌میرزایی درباره آموزش دانش‌آموزان استثنایی، اظهار کرد: سازمان مدارس استثنایی تمهیداتی اندیشیده است. و ضمائمی در این خصوص به سامانه اضافه می‌‌شود که بتوانند بهره‌برداری کنند؛ البته سازمان مدارس استثنایی به طور خاص برای آنها تدبیر می‌کند.

وی در خصوص وضعیت استخدام معلمان حق‌التدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی گفت: قانون مأموریت داده که برای تبدیل وضعیت آنها اقدام شود؛ در مورد آموزشیاران نهضت حکم قانونی است که در آزمون شرکت کنند که این آزمون در خرداد برگزار شده و بعد باید دوره یکساله آموزش‌های معلمی را ببنید؛ در مورد معلمان حق التدریس باید در دوره آموزشی شرکت کنند و در صورت موفقیت، تبدیل وضعیت می‌شوند که پیگیری دوره‌ها در حال انجام است.

وزیر آموزش و پرورش درباره رتبه‌بندی فرهنگیان نیز بیان کرد: در خصوص رتبه بندی، در مهر 98 اجرا کردیم اما بعد از اینکه ضریب 50 درصد اعمال شد چون برای رتبه‌بندی از همین ضریب، استفاده شده بود، بخشی که افزایشی قبلا حدود 50 درصد را داشتند، کمتر اضافه شد اما آنهایی که اصلا شامل‌شان نشده بود، موفق شدند حقوقشان به میزان خوبی، افزایش پیدا کند؛ 62 درصد معلمان از صفر تا 50 درصد به حقوق‌شان اضافه شد.

وی افزود: یک تفاوتی بین مشاغل اداری و آموزشی است که یک فوق العاده تخصصی برای مشاغل اداری وجود دارد که شامل مشاغل آموزشی نمی‌شود و در صدد هستیم که حل شود و در این راستا جلسات متعددی برگزار شد و قرار است جلساتی با حضور نمایندگان سازمان برنامه و بودجه، سازمان اداری و استخدامی و آموزش و پرورش برگزار شود.

آموزش و پرورش چند سالیست که از بیمه طلایی فاصله گرفته است

حاجی‌میرزایی درباره بیمه طلایی گفت: آموزش و پرورش چند سالی است که از بیمه طلایی فاصله گرفته است و از بیمه آتیه‌سازان استفاده می‌کند که از حقوق فرهنگیان مبلغی برای خدمات بیمه کسر می‌شود؛ ما خدمات بیمه و مراکز ارائه دهنده خدمات را توسعه دادیم و زمان رسیدن به پول خدمات هزینه شده را به یک هفته تا 10 روز کاهش دادیم.

وی درباره رتبه‌بندی بازنشستگان 98 بیان کرد: رتبه بندی درباره نیروهای شاغل است و کسانی که قبل از رتبه بندی بازنشسته می شدند، تحت پوشش قرار نمی‌گیرند؛ در مجلس قانونی وضع شده است که برای ارتقای حقوق بازنشستگان اقدام شود و جزو مأموریت‌های سازمان برنامه و بودجه است و در قانون بودجه هم مبلغی در نظر گرفته شده است.

وضعیت مطالبات معلمان خرید خدمات

وزیر آموزش و پرورش در خصوص مطالبات معلمان خرید خدمات گفت: تنها بخشی که ما در پایان سال 98 مطالباتشان را ندادیم، خرید خدمات بود؛ تمام مطالبات همکاران را پرداخت کردیم و با کمترین بدهی به سال 99 رفتیم؛ البته ما مسؤول پرداخت حقوق آنها نیستیم و شرکت‌هایی با ما قرارداد دارند که آنها به این معلمان حقوق می‌دهند؛ پرداخت هزینه به شرکت‌ها از سرفصل حقوق و مزایا نیست و از بخش سایر است و در چند مقطع به آنها پول پرداخت می‌شود البته به دنبال ارزیابی هستیم تا روش کار اصلاح شود.

وی در خصوص پاداش پایان خدمت بازنشستگان 98 اظهار کرد: برای پرداخت پاداش بازنشستگان 98 باید دستگاه‌ها از اموال بفروشند و پاداش بدهند که فرایند طولانی و پیچیده است؛ سال گذشته قبل از مهر پاداش بازنشستگان را پرداخت کردیم و امسال تلاش می کنیم هرچه زودتر پرداخت کنیم البته آموزش و پرورش اموال خیلی زیاد داد و نیاز هم زیاد دارد.

حاجی‌میرزایی توضیح داد: 30 درصد واحدهای آموزشی ما فرسوده است که 18 درصد نیازمند مقاوم سازی و 12 درصد تخریب و بازسازی است و باید منابع را برای ساخت مدارس هزینه کنیم؛ هنوز متوسط دسترسی به فضای آموزشی قابل قبول نیست؛ این رقم باید 8متر و 30 سانتیمتر باشد و الان 5 متر و 30 سانتیمتر است و 10 استان زیر این رقم هم هستند.

وی در اعمال مدرک دوم گفت: این موضوع مصوبه شورای حقوق و دستمزد است که افراد در زمان اشتغال یک بار می توانند اعمال مدرک کنند یعنی یکبار مدرک خود را بالا ببرند؛ فرهنگیان می‌گویند شغل معلمی متمایز از سایر شغل هاست ما هم مخالف نیسیتم و تلاش می‌کنیم که انجام شود.

وزیر آموزش و پرورش درباره احکام جدید معلمان درباره رتبه بندی جدید، اظهار کرد: در مورد رتبه‌بندی، در حال رفع مشکلات و موانع و تأمین اعتبار هستیم و به محض حل مشکلات، اقدام می‌کنیم.

«خبرگزاری فارس»

ارسال نظر: