فواد ایزدی: کرونا باعث شد غرب را آنگونه که هست، ببینیم

کدخبر: 2351280

عضو هیئت علمی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران گفت: ماجرای کرونا برای ما یک درس بود تا واقعیت غرب را آنگونه که هست ببینیم.

فواد ایزدی عضو هیات علمی دانشگاه تهران و کارشناس مسائل آمریکا در نشستی مجازی که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه تبریز برگزار شد، درباره مواجهه دولت‌های غربی به خصوص آمریکا و نظام سرمایه داری با ماجرای کرونا گفت: در تفکر لیبرال دموکراسی یک تفکر به اسم تفکر « داروینیسم» وجود دارد که می گوید آن موجودی که توانمندی بیشتری دارد، زنده می ماند و ضعیف ترها از بین می روند و زمانی که این تفکر در سطح جامعه پیاده می شود داستان داروینیسم اجتماعی بوجود می آید که بحثش این است که اقشار ضعیف جامعه و برای دولت دغدغه اصلی نیستند برای همین خیلی به این افراد رسیدگی نمی شود.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: شرایطی که امروز ما در آمریکا می‌بینیم به این دلیل نیست که آمریکا کشور فقیری است، برای این است چون تفکر « داروینیسم» که در آمریکا حاکم است باعث می‌شود به سمت فعالیت‌هایی بروند که نفع عموم مردم در آن نیست.

وی تصریح کرد: در ماجرای کرونا وضعیت آمریکا از نظر کشته و مبتلایان به این ویروس خیلی بدتر از ایران است و ما می‌بینیم که یک ایالت ۱۸ میلیونی در آمریکا علیرغم آمارهایی که در آمریکا داده می‌شود خیلی معتبر هم نیست، وضعیت بدتری از ایران دارند.

ایزدی خاطرنشان کرد: این که می‌بینیم در آمریکا میلیون‌ها نفر علیرغم ثروتی که این کشور دارد بی خانمان هستند، بیمه ندارند و با مشکلات اقتصادی مواجه هستند برمی گردد به این تفکری که در آمریکا وجود دارد.

این کارشناس مسائل آمریکا یادآور شد: الان شعار «آمریکا اول» که ترامپ در انتخابات می داد، درباره کرونا محقق شده است و امروز می بینیم که آمریکا از نظر کشته و مبتلا به ویروس کرونا رتبه اول را دارد، البته تعداد انسان هایی در آمریکا کشته شوند با همه خصومت‌هایی که این کشور علیه مردم و کشور ما داشته برای ما خوشایند نیست به خصوص اینکه آنها کسانی هستند که از اقشار ضعیف در آمریکا هستند.

ایزدی در ادامه گفت: الان در اروپا و برخی کشورهای غربی ساعت ۸ -۹ صبح کالاهای فروشگاه ها تمام می شود و مردم این کشورها هرچه در فروشگاهها وجود دارد را می برند، در صورتی که ما این موضوع را در ایران نداریم، اینجاست که فرهنگ کشورها خودش را نشان می‌دهد.

وی درباره سوالی پیرامون افول آمریکا خاطرنشان کرد: اتحادیه اروپا، کشورهای غربی، فرهنگ غرب و.... رو به افول هستند، وقتی دولتی در غرب ماسک را از کشور و دولت دیگری می‌دزدد، با این بهانه که زور بیشتری دارد، این افول را نشان می دهد، این تفکر داروینیسم اجتماعی است که می گوید هر که زور بیشتری دارد هرکاری می خواهد می کند، مانند قانون جنگل.

ایزدی اضافه کرد: ماجرای کرونا برای ما یک درس بود تا واقعیت غرب را آنگونه که هست ببینیم، آنها شعار حقوق بشر، احترام متقابل، دموکراسی و... می‌دهند ولی الان مشخص شد چقدر این شعارها واقعیت دارد.

این کارشناس مسائل آمریکا خاطرنشان‌کرد: ندانم کاری دولت ترامپ، عدم کارآمدی و مشکلات ساختاری که در آمریکا وجود دارد باعث شده 50 ایالت آمریکا به علاوه دولت فدرال با هم برای خرید ماسک و تجهیزات پزشکی رقابت می کنند.

وی افزود: یک مجموعه متفکرتر در غرب سال‌هاست متوجه شدند سیستم لیبرال دموکراسی و سرمایه داری جواب نمی‌دهد و دنبال یک سیستم جایگزین هستند. ما هم که می‌خواهیم یک راه سومی را ارائه دهیم و حرفهای خوبی هم برای گفتن داریم با موانعی روبرو هستیم و نتوانستم راه سوم را برای آنها مشخص کنیم و این وظیفه جوانان ما در گام دوم انقلاب است که این کار را انجام دهند و برای همین نیاز است فعالیت های بین المللی و تولید محتوا را بیشتر کنند و کاری کنند که کشورهای دیگر هم بتوانند از این راه سومی که انقلاب اسلامی دارد؛ استفاده کند.

وی در خاتمه درباره سوال دیگری اظهار داشت: علی‌رغم این که هر کسی در آمریکا رئیس جمهور شود فرقی برای ما نمی کند ولی مقاومتی که ایران و عراق داشتند برای آنها این ذهنیت را ایجاد کرده که سیاست‌های گروه‌های تندروتر در آمریکا جواب نمی دهد و باید فکر دیگری کنند.

«خبرگزاری فارس»

ارسال نظر: