حمله به عین‌الاسد هشداری برای تعطیلی پایگاه‌های آمریکایی در خاورمیانه

کدخبر: 2345977

مرکز پژوهش‌های استراتژیک و بین‌المللی آمریکا گزارش جدیدی از حمله ایران به پایگاه آمریکایی عین‌الاسد در پاسخ به ترور سپهبد سلیمانی منتشر کرد.

مرکز پژوهش‌های استراتژیک و بین‌المللی آمریکا گزارش جدیدی از حمله ایران به پایگاه آمریکایی عین‌الاسد در پاسخ به ترور سپهبد سلیمانی منتشر کرد.

مرکز پژوهش‌های استراتژیک و بین‌المللی‌آمریکا( سی اس آی اس) در گزارشی اعلام کرد که ایران قدرت موشکی خود را گسترش داده و دقت این موشک‌ها بیشتر شده است و چه بسا ایران قدرت آن را داشته باشد که فعالیت تمام پایگاه‌های آمریکا در منطقه را تعطیل کند.

در این گزارش که ایان ویلیامز آن را نوشته ، آمده است: بر اساس اظهارات مسئولان آمریکایی حمله ایران به پایگاه عین‌الاسد در پاسخ به ترور سردار سلیمانی پیامدهای بسیاری به دنبال داشت و پیامدهای این حمله بیشتر از حمله‌ای است که هدف از آن آسیب رساندن نباشد. این حمله نشان دهنده قدرت موشک‌های ایران در مختل کردن عملیات نظامی آمریکا و هم‌پیمانان آن در خاورمیانه است.

در ادامه این گزارش آمده است: سپاه پاسداران ایران تقریبا 20 موشک به سوی پایگاه "عین‌الاسد" در الانبار و "حریر" در اربیل کردستان شلیک کرد، در زمان حمله ایران بیشتر نظامیان آمریکایی در عین الاسد که 1500 نفر بودند با دریافت هشدار از فرماندهان خود به داخل پناهگاه‌ها رفته بودند. وزارت دفاع آمریکا در ابتدا اعلام کرد که این حمله تلفاتی به دنبال نداشت و تنها خسارت‌های تاچیزی به پایگاه وارد شده است اما بعد از آن اعلام کرد که 34 نظامی ارتش آمریکا دچار ضربات مغزی شده‌اند.

نویسنده این گزارش آورده است: از همان ابتدا نیروهای آمریکایی آسیب دیده بودند و 64 نفر از آن‌ها از پایگاه عین‌الاسد به مراکز پزشکی انتقال داده شدند زیرا ضربات مغزی به آن‌ها وارد شده بود و این آمار به مرور زمان افزایش یافت و اکنون نیز ممکن است افزایش یابد زیرا چنین آسیب‌هایی فورا مشخص نمی‌شوند.

وی می‌نویسد: دلیل آسیب نظامیان آمریکایی این بود که تمام نیروها در پناهگاه‌ها در زیر زمین جای نگرفته بودند و برخی از این نظامیان در مواضع مختلف و رو باز قرار گرفته بودند تا بتوانند در صورت حمله از پایگاه دفاع کنند، برخی نیز برای فعال کردن پهپادها بیرون مانده بودند. پناهگاه‌های عین الاسد تنها می توانند در برابر ضربات کوچک مانند موشک‌های معمولی و یا شلیک‌های توپخانه‌ای مقاوم باشند و ضربات موشک‌های بالستیکی که حامل صدها کیلوگرم مواد منفجره هستند را نمی‌توانند تحمل کنند و دو نفر از فرماندهان آمریکایی از جمله فرمانده نیروهای آمریکایی در عین‌الاسد اعلام کردند که حملات ایران منجر به شکسته شدن درهای پناهگاه‌ها شدند.

ویلیامز در ادامه با اعتقاد بر این که بعید می‌دانم ایران عمدا خواسته باشد این حملات تلفات جانی به دنبال نداشته باشد، نوشت: ایران مواضعی را هدف قرار داد که اماکن مسکونی برای نظامیان در آن‌ها قرار داشت و اگر می‌خواست که تلفات جانی به دنبال نداشته باشد، آشیانه هواپیماها و دیگر امان را هدف قرار می داد. از سوی دیگر پایگاه‌های آمریکایی که خارج از خاک آمریکا هستند به صورت 24 ساعته فعال هستند، بنابراین نباید توقع داشت که در این پایگاه‌ها مناطقی وجود دارد که خالی از افراد باشد.

در این گزارش همچنین آمده است: شلیک موشک‌ها در فاصله زمانی زیاد انجام شد و این تاکتیکی است که طرف مهاجم می‌خواهد به اشتباه این مساله را به دشمن بفهماند که حملات تمام شده‌اند تا سربازان از پناهگاها خارج شوند و بار دیگر حملات را شدیدتر از سربگیرد. فرمانده نیروهای آمریکایی در عین الاسد نیز تاکید کرد که این فاصله زمانی باعث می‌شد که احساس امنیت کنیم.

در ادامه این گزارش آمده است: هشدار ایران به بغداد 90 دقیقه قبل از حمله به عین الاسد، از یک سو نشان می‌دهد که ایران تمایل نداشته است تعداد کشته ها زیاد شود و از سوی دیگر نشان می‌دهد که ایران نمی خواهد روابط خود با بغداد تضعیف شود.

در این گزارش آمده است: دقت موشک‌هایی که پایگاه عین‌الاسد را هدف قرار دادند در مقیاس معروف به "خطای دایره‌ای احتمالی" که برای اندازه گیری دقت موشک‌ها در هدف قرار دادن مواضع نظامی از آن استفاده می‌شود، رتبه بالایی به دست آورده است و این مساله نشان می‌دهد که تهران توانایی آن را دارد که فعالیت پایگاه‌های آمریکا در منطقه را متوقف کند. دو نفر از خلبانان آمریکایی که در عین‌الاسد بودند به خبرنگاران گفته‌اند که یکی از کلاهک‌های جنگی ایرانی محل استراحت نظامیان را هدف قرار داد که این مکان در نزدیکی اتاق روشن کردن پهپادها قرار دارد و خلبانان در آن لحظه مجبور شدند در اتاق‌های زیرزمینی پناه ببرند.

نویسنده می گوید: این حملات نشان دهنده میزان خطری است که پیشرفت موشکی ایران برای نیروهای آمریکایی ایجاد کرده است و آمریکا باید اقدامات لازم برای تقویت امنیت نیروهای خود و کاهش آسیب پذیری آن‌ها در برابر حمالات هوایی را اتخاذ و قدرت پناهگاه‌های خود برای مقابله با موشک‌های بالستیک را تقویت کند.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: با چشم پوشی از این که ایران تمایل داشته است که این حملات تلفات جانی به دنبال داشته باشد و یا نداشته باشد، اما مقامات آن ها به خوبی می‌دانستند که احتمال کشته شدن نیروهای نظامی زیاد بود و برای هرگونه اقدامی آمادگی داشتند.

«خبرگزاری ایسنا»

ارسال نظر: