تشدید بی‌انضباطی مالیاتی دولت

کدخبر: 2342648

یک کارشناس اقتصادی با بیان این‌که در شرایط فعلی تصمیم به تبدیل کل کشور به منطقه آزاد درست نیست گفت: با اضافه‌کردن ۹۰ منطقه ویژه اقتصادی به مناطق آزاد فعلی، دولت دچار بی‌انضباطی مالیاتی فراوانی خواهد شد.

صدیف بدری سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در استودیوی گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان این‌که افزایش تعداد مناطق اقتصادی و آزاد، متأثر از نگاه کارشناسی است افزود: شکل‌گیری 90 منطقه ویژه اقتصادی از سال 95 کلید خورد و تاکنون با کارشناس‌های لازم پیگیری شده و ارتباطی به پایان کار مجلس فعلی در آستانه انتخابات جدید ندارد.

وحید شقاقی کارشناس اقتصادی در سوی دیگر استودیو گفت: مناطق آزاد با هدف جذب سرمایه‌گذار خارجی و رونق اقتصادی در داخل کشور ایجاد شد اما تاکنون مناطق آزاد فعلی و موجود هیچ‌کدام از این اهداف را محقق نکرده است. تا زمانی که چالش‌های فعلی حل نگردد ایجاد چالش‌های بعدی راهگشا نخواهد بود.

او همچنین گفت: در شرایط فعلی که کشور مشکلات مالیاتی و اقتصادی فراوان دارد آیا درست است که تصمیم به تبدیل کل کشور به منطقه آزاد گرفته شود؟ با اضافه کردن 90 منطقه ویژه اقتصادی به مناطق آزاد فعلی، دولت دچار بی‌انضباطی مالیاتی فراوانی خواهد شد.

شقاقی با اشاره به امداد و ارقام ثبت‌شده اضافه کرد: عملکرد مناطق آزاد اقتصادی از صفر بیشتر نبوده است.

او ادامه داد: آمار صادرات مناطق آزاد کشور از سال 92 تاکنون حدود 5 میلیارد دلار بوده این در حالی است که درآمد کشور از صادرات غیرنفتی در همان دوره 45 میلیارد دلار بوده این در حالی است که واردات این مناطق دو برابر صادرات آنها بوده است.

شجاعی دیگر کارشناس اقتصادی در ارتباط تصویری با این برنامه گفت: وسعت کنونی مناطق آزاد ایران حدود 12 برابر دیگر کشورهاست. او تصریح کرد: افزایش تعداد مناطق ویژه اقتصادی با اهداف برنامه ششم توسعه که نگاهی اصلاح‌گرا نسبت به هزینه‌ها و درآمدهای دولت دارد منافات دارد.

صدیف بدری با اعلام موافقت با طرح افزایش تعداد مناطق آزاد اقتصادی ابراز کرد: برای رونق اقتصادی در کشور نیازمند ارائه مشوق‌هایی همچون معافیت مالیاتی هستیم که از طریق گسترش و افزایش مناطق آزاد تجاری حاصل می‌گردد.

شقاقی با طرح سؤالی مبنی بر اینکه دلیل و اولویت گسترش و افزایش مناطق اقتصادی از سوی مجلس شورای اسلامی آن هم در نزدیکی ایام انتخابات مجلس چیست، تأکید کرد: افزایش تعداد مناطق آزاد مغایر با سیاست‌های کلی کشور و آمایش سرزمینی است.

او خاطرنشان کرد: بخش اعظم معافیت‌های مالیاتی کشور که بر درآمد مالیاتی دولت اثر مستقیم دارد مربوط به مناطق ویژه اقتصادی می‌شود. با افزایش تعداد این مناطق، درآمد مالیاتی دولت کمتر هم خواهد شد، آیا دولت قصد کسب مالیات دارد یا خیر؟

شجاعی کارشناس اقتصادی و مناطق ویژه تجاری در پاسخ به این سؤال که آیا مناطق آزاد اقتصادی، دروازه قاچاق به کشور هستند، گفت: با شکل‌گیری شرکت‌های صوری در مناطق آزاد، در سال‌های گذشته تاکنون 12 هزار شرکت صوری شناسایی شده است که عملاً فعالیتی هم ندارند.

شقاقی نیز با تأیید گفته‌های شجاعی گفت: مناطق آزاد به‌جای سکوی صادرات سکوی واردات به کشور بوده و هستند.

صدیف بدری با بیان اینکه حجم قاچاق واردات در مناطق آزاد بسیار کمتر از دیگر مرزهای کشور است افزود: راه‌اندازی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی راهکاری برای جلوگیری از تخلیه شهرها و استان‌های مرزی کشور است. 40 سال است که روستاها و شهرهای مرزی کشور را خالی از جمعیت کرده‌ایم. مناطق آزاد انگیزه برگشتن روستاییان و مرزنشینان به شهرشان است.

محمد فیضی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: مناطق آزاد جدید در مناطق محرومی که در حال حاضر هم مالیات نمی‌دهند بنا خواهد شد، قصد ما ایجاد تولید در مناطق محروم است.

«خبرگزاری تسنیم»

ارسال نظر: