اینستاگرام از هفته آینده نمایش تعداد لایک‌ها را در آمریکا مخفی می‌کند

کدخبر: 2339905

گزارش جدید انجمن بهداشت عمومی انگلیس نشان می‌دهد براساس رتبه بندی‌ها، اینستاگرام با بیشترین تأثیر منفی در لیست قرار گرفت. اپلیکیشن «اسنپ‌چت» نیز دومین رتبه در پلتفرم‌ها را داشت که تأثیر منفی بر روی سلامت روان جوانان می‌گذارد و پس از آن فیس‌بوک در این رتبه‌بندی قرار گرفته است.

اینستاگرام از هفته آینده نمایش تعداد لایک‌ها را در آمریکا مخفی می‌کند. قبلا نیز این قانون در کشورهای دیگر اعمال شده بود. کاربران ایرانی که اغلب از فیلترشکن استفاده می‌کنند ممکن است در هفته‌های آتی این تغییرات را در فضای اینستاگرام مشاهده کنند. شرکت اینستاگرام اعلام کرده این کار را برای کاهش آسیب‌ها بر بهبود سلامت روان کاربران و ایمن‌سازی محیط این پلتفرم انجام می‌دهد.

کاربران اینستاگرام در ایالات متحده آمریکا از هفته آینده تعداد لایک‌ها را زیر پست‌های این پلتفرم نخواهند دید. شرکت اینستاگرام پیش از این، مخفی کردن لایک‌ها را در کشورهای دیگری نظیر استرالیا، برزیل، کانادا، ایرلند، ایتالیا، ژاپن و نیوزلند را اجرایی کرده است و حالا چند روزی است که مدیرعامل این شرکت اعلام کرده که تعداد لایک‌های پست‌های کاربران اینستاگرام در آمریکا از دید عموم مخفی خواهد شد. این شرکت تغییرات را هفته آینده آغاز می‌کند و در ابتدا تغییر تعداد محدودی از حساب‌های پرطرفدار را اعلام می‌کند. اینستاگرام تنها شرکتی نیست که در تلاش است معیارهای تعامل عمومی در دسترس را از سیستم عامل خود حذف کند. فیس‌بوک، توییتر و یوتیوب همگی حذف چنین معیارها و پارامترهایی را از سیستم عامل‌های خود آزمایش کرده‌اند. محققان رسانه‌های اجتماعی معتقدند هنگامی که کاربران محتوای خود را بر حسب به‌دست آوردن بیشترین لایک به‌دست می‌آورند، اینستاگرام تبدیل به یک محیط رادیکال می‌شود که گفت‌و‌گوهای سالم و شاد را تقریباً غیرممکن می‌کند. مخفی کردن تعداد لایک‌ها، آخرین مرحله از تلاش شرکت اینستاگرام برای تبدیل شدن این پلتفرم به امن‌ترین مکان در اینترنت است، که البته این تلاش با الگوریتم‌ها و فیلترها برای حذف نظرات یا تصاویر توهین‌آمیز یا تفرقه‌آور به‌دست خواهد آمد. در این بین اینفلوئنسرهای زیادی چه در ایران و چه در اقصی نقاط جهان هستند که به‌واسطه شهرتی که در دنیای واقعی دارند توانسته‌اند به ثروت و محبوبیت قابل توجهی از طریق اینستاگرام برسند. نمونه چنین مواردی را می‌توان بازیکنان فوتبال دانست. «کریستیانو رونالدو» بازیکن تیم رئال مادرید از جمله افرادی است که از طریق تبلیغات در صفحه اینستاگرام خود به ثروتی بیش از میزان دستمزدش در فوتبال رسیده است. در ایران نیز هنرمندان زیادی هستند که به‌واسطه بازی در چند فیلم یا سریال به شهرت رسیده و حالا تبلیغات در اینستاگرام را به‌عنوان منبع اصلی درآمد خود انتخاب کرده‌اند. یکی از همین هنرمندان که از طریق اینستاگرام کسب درآمد می‌کند می‌گوید: با اینکه پول درآوردن لذت‌بخش است اما، فکر می‌کنم که این نوع تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی اثرات منفی دارد و فرهنگی را ایجاد می‌کند که برای رفاه مفید نیست. با این حال می‌توان با بازتعریف مجدد شبکه‌های اجتماعی سلامت روان کاربر یا کیفیت گفتمان آنلاین را بهبود بخشید. اینستاگرام به سرعت به‌عنوان «آزمایشگاه بهداشت روانی دوران ما» تبدیل شده است. طی سال‌های اخیر مطالعات زیادی درباره تأثیر این شبکه‌های اجتماعی بر سلامت روان انجام شده است.

تأثیر شبکه‌های اجتماعی بر سلامت روان ظهور رسانه‌های اجتماعی به این معنی است که ما به‌عنوان یک جمعیت جهانی بیش از گذشته با هم ارتباط داریم. با این وجود، اعتماد ما به رسانه‌های اجتماعی می‌تواند تأثیر مخربی بر سلامت روانی ما بگذارد، اگرچه از شبکه‌های اجتماعی می‌توان استفاده‌های زیادی کرد، اما بدیهی است که استفاده بیش از حد از آن‌ها باعث می‌شود در طولانی مدت احساس ناراحتی و انزوای بیشتری کنید. دیدن مداوم عکس‌های کاملاً روتوش شده در اینستاگرام، عزت نفس را در افراد پایین می‌آورد و با وسواس چک کردن توییتر قبل از خواب می‌تواند کیفیت خواب شما را پایین بیاورد. همچنین وجود رسانه‌های اجتماعی می‌تواند بر روی سلامت روان شما تأثیر منفی بگذارند بدون اینکه حتی متوجه شوید.

کدام شبکه‌های اجتماعی مضرترند؟ گزارش جدید انجمن بهداشت عمومی انگلیس نشان می‌دهد براساس رتبه بندی‌ها، اینستاگرام با بیشترین تأثیر منفی در لیست قرار گرفت. اپلیکیشن «اسنپ‌چت» نیز دومین رتبه در پلتفرم‌ها را داشت که تأثیر منفی بر روی سلامت روان جوانان می‌گذارد و پس از آن فیس‌بوک در این رتبه‌بندی قرار گرفته است.

«صبح نو»

ارسال نظر: