از بیانیه ناتو تا تحریم علیه ایران

کدخبر: 2329984

در پی توقیف نفتکش انگیس توسط نیروهای دریایی سپاه پاسداران، وزرای کابینه لندن به دنبال طرحی برای تحریم و مصادره اموال دارایی های ایران هستند. همچنین ناتو بیانیه ای علیه ایران و درخواست برای آزادسازی کشتی انگلیسی صادر کرد.

پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) طی بیانیه‌ای به اقدامات اخیر ایران واکنش نشان داد و آن را چالشی برای آزادی دریانوردی در آب‌های بین‌المللی تلقی کرد.

در بخشی از ادعاهای ناتو می‌خوانیم: توقیف ۲ کشتی تجاری در تنگه هرمز را محکوم می‌کنیم. از ایران می‌خواهیم که کشتی‌ها و خدمه آنها را فوراً آزاد کند.

این بیانیه مدعی است: انگلیس به وضوح گفته که اولویتش حل مسئله از راه گفتگو و دیپلماسی است. ناتو از همه تلاش‌های دیپلماتیک برای حل این مسئله حمایت می‌کند. همه متحدان از رفتارهای ثبات‌زدای ایران نگران هستند.

این ادعاها در حالی مطرح می‌شود که نه تنها ایران تایید کرده که فقط یک نفتکش انگلیسی به نام «اِستنا ایمپرو» را آنهم به دلیل برخورد با قایق صیادی، حادثه‌آفرینی، خاموش کردن سیستم موقعیت‌یاب و دفع پسماند نفتی توقیف کرده، بلکه رسانه‌های جهانی تایید کردند که کشتی دوم مورد نظر ناتو (مصدر) به مسیر خود در خلیج فارس بازگشته است.

گفتنی است جمعه شب گذشته، نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بنا به درخواست سازمان بنادر و امور کشتیرانی استان هرمزگان، کشتی انگلیس استِنا ایمپرو را به دلایلی که پیشتر ذکر شد؛ توقیف کرد.

طرح انگلیس برای مصادره دارایی ها و تحریم ایران

رسانه انگلیسی «دیلی تلگراف» مدعی است که وزرای کابینه لندن در واکنش به توقیف نفتکش استِنا ایمپرو، به دنبال طرحی برای اعمال تحریم‌های ضدایرانی هستند.

به ادعای این رسانه، قرار است جرمی هانت وزیر خارجه انگلیس امروز یکشنبه از مجموعه اقدامات دیپلماتیک و اقتصادی رونمایی کند که می‌تواند شامل ضبط دارایی‌های ایران نیز باشد.

همچنین احتمال می‌رود که لندن به دنبال احیاء تحریم‌های سازمان ملل و اتحادیه اروپا باشد که در سال ۲۰۱۶، به دنبال توافق هسته‌ای با ایران برچیده شدند.

گفتنی است در پی توقیف نفتکش انگلیسی استِنا ایمپرو، لندن از ایران به شورای امنیت شکایت کرده است.

در این نامه، انگلیس مدعی شده که توقیف نقتکش آن‌ها توسط نیروهای ایرانی در آب‌های دریای عمان صورت گرفته است نه خلیج فارس و هیچ مدرکی از برخورد این نفتکش با کشتی صیادی ایران وجود ندارد و لذا اقدام ایرانی‌ها در توقیف نفتکش مذکور غیرقانونی است.

انگلیس در این نامه همچنین بدون اشاره به اقدام مشابه این کشور در توقیف نفتکش ایرانی در جبل الطارق، مدعی شده که تهدید ناوبری در گذرگاه‌های بین‌المللی غیرقابل قبول است و این تهدید، یک تنش‌زایی بزرگ و نگران‌کننده محسوب می‌شود.

خبرگزاری تابناک

ارسال نظر: