قیمت پنج گروه کالایی در بازار بالا کشید

کدخبر: 2104133

براساس این بررسی لبنیات ۰.۲ درصد، تخم مرغ ۶.۱ درصد، گوشت مرغ ۰.۳ درصد، روغن نباتی ۰.۱ درصد و چای ۰.۲ درصد افزایش قیمت داشتند.

گزارش بانک مرکزی از قیمت خرده فروشی برخی مواد خوراکی در تهران از افزایش هفتگی قیمت ها درپنج گروه کالایی در هفته پایانی تیرماه و کاهش در چهار گروه دیگر حکایت دارد.

براساس گزارش هفتگی متوسط قیمت خرده فروشی 11 گروه کالای خوراکی در شهر تهران در هفته منتهی به 30 تیر ماه دو گروه شامل برنج، قند و شکر تغییر قیمتی نداشتند.

براساس این بررسی لبنیات 0.2 درصد، تخم مرغ 6.1 درصد، گوشت مرغ 0.3 درصد، روغن نباتی 0.1 درصد و چای 0.2 درصد افزایش قیمت داشتند.

درمقابل حبوب 0.1 درصد، میوه های تازه 2.2 درصد، سبزی های تازه 1.5 درصد، گوشت قرمز 0.4 درصد افت قیمت را در هفته یاد شده ثبت کردند.

لبنیات و تخم مرغ

همچنین در هفته مورد گزارش در گروه لبنیات بهای پنیر غیرپاستوریزه نسبت به هفته قبل به میزان 3.4 درصد افزایش داشت و بهای سایر اقلام این گروه نسبت به هفته قبل بدون تغییر بود؛ قیمت تخم مرغ هم 6.1 درصد افزایش یافت و به شانه ای 98 هزار تا 117 هزار ریال فروخته شد.

برنج و حبوب

علاوه براین در هفته مورد بررسی، در گروه برنج، قیمت نوع داخله درجه دو به میزان 1.2 درصد کاهش داشت و قیمت سایر اقلام این گروه ثابت بود.

گروه حبوب هم بهای لوبیای چیتی و لوبیا سفید بدون تغییر بود و قیمت سایر اقلام این گروه (به جز عدس که معادل 0.2 درصد افزایش یافت) بین 0.2 درصد تا 0.5 درصد کاهش داشت.

میوه ها و سبزی های تازه

براساس این گزارش در هفته مورد بررسی در میادین زیر نظر شهرداری گلابی عرضه نشد و پیاز عرضه کمی داشت. سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفی در مقایسه با سایر میوه فروشی ها متفاوت بودند به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و تره بار عرضه شدند.

میوه فروشی های سطح شهر اقلام میوه و سبزی تازه را عرضه کردند که در گروه میوه های تازه بهای خربزه 3.7 درصد افزایش یافت، ولی قیمت سایر اقلام این گروه بین 0.8 تا 14.8 درصد کاهش یافت.

در گروه سبزی های تازه بهای خیارمعادل 2.3 درصد ، کدو سبز 5.2 درصد و پیاز 6.1 درصد افزایش ولی قیمت سایر اقلام این گروه بین 0.6 درصد تا 6.3 درصد کاهش داشت.

گوشت قرمز و گوشت مرغ

همچنین در هفته مورد گزارش قیمت گوشت گوسفند به میزان 0.3 درصد کاهش، قیمت گوشت تازه گاو و گوساله بالغ بر 0.5 درصد کاهش یافت، ولی قیمت گوشت مرغ 0.3درصد افزایش یافت.

قند، شکر، چای و روغن نباتی

براساس گزارش بانک مرکزی در هفته مورد بررسی، بهای چای خارجی و روغن نباتی جامد هر یک معادل 0.2 درصد افزایش داشت؛ قیمت قند، شکر و روغن نباتی مایع ثابت بود.

تغییرات سالانه قیمت ها

نگاهی به تغییر قیمت خوراکی های یاد شده در یکسال منتهی به سی ام تیرماه نشان می دهد که قیمت لبنیات 7.7 درصد، تخم مرغ 31.5 درصد، برنج 6.6 درصد، حبوب 20.7 درصد، میوه های تازه 7.4 درصد، سبزی های تازه 40.8 درصد، گوشت قرمز 21.2 درصد، گوشت مرغ 5.9درصد، چای 23.5 درصد و روغن نباتی 8.7 درصد رشد قیمت داشته اما قیمت قند و شکر 2.2 درصد افت را نشان می دهد.

ارسال نظر: