رئیس پلیس پیشگیری ناجا تشریح کرد:

آخرین جزئیات دستگیرشدگان چهارشنبه آخر سال/ ۱۳۸۹ مرد و ۴۸ زن دستگیر شدند

کدخبر: 2091741

رئیس پلیس پیشگیری ناجا به بیان آمار مصدومان و دستگیرشدگان شب چهارشنبه آخر سال پرداخت و گفت: متاسفانه ۲ نفر جان باختند، ۱۸ نفر از پرسنل ناجا و آتش‌نشانی بستری شده‌‌اند و ۱۳۸۲ مرد و ۴۸ زن دستگیر شده‌اند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی « نسیم آنلاین »، سردار محمد شرفی رئیس پلیس پیشگیری ناجا در نشست خبری خود با اصحاب رسانه به آخرین آمار مصدومین و دستگیری‌ها در چهارشنبه آخر سال اشاره کرد و اظهار داشت: متاسفانه در چهارشنبه آخر سال، دو نفر فوت کردند که یکی در تهران و دیگری در اصفهان بوده است.

رئیس پلیس پیشگیری ناجا تعداد مصدومان بستری را 185 مورد در کل کشور اعلام کرد و بیان داشت: 1093 نفر نیز به صورت سرپایی درمان شدند.

وی دستگیر شدگان چهارشنبه‌سوری را 1382 مرد اعلام کرد و گفت: 923 نفر از آنها به مراجع قضایی معرفی شده و بقیه با اخذ تعهد، آزاد شده‌اند.

سردار شرفی تعداد دستگیر شدگان زن را 48 نفر اعلام و بیان داشت: 12 نفر به محاکم قضایی معرفی شده و بقیه با اخذ تعهد آزاد شدند.

این مقام ارشد پلیس، آمار دستگیری‌های زنان و مردان در شب چهارشنبه‌سوری را نسبت به سال گذشته ارزیابی کرد و گفت: در معرفی به دستگاه قضایی، تعداد زنان 42 درصد کاهش و مردان 21 درصد کاهش داشته و در زمینه اخذ تعهد، تعداد دستگیر شدگان زن 46 درصد کاهش و مردان 22 درصد کاهش یافته است.

سردار شرفی در خصوص آخرین آمار مصدومان پرسنل ناجا و آتش‌نشانان و نیروهای اورژانس گفت: 18 نفر مصدوم و بستری هستند و 46 نفر به صورت سرپایی مداوا شده‌اند.

وی در تشریح عملکرد 11 ماهه امسال اظهارداشت: تعداد تشکیل پرونده در انواع جرائم در 11 ماهه امسال نسبت به سال 94 ، 25 درصد کاهش داشته است در حالیکه تعداد خبر 10 درصد بالا بود.

رئیس پلیس پیشگیری ناجا تصریح کرد: جرائم خشن 40 درصد کاهش داشته که می‌توان نزاع‌های دسته جمعی، شرارت، ایجاد رعب و وحشت، چاقوکشی و اسیدپاشی را در این زمره قرار داد.

وی انواع سرقت را دارای 4 درصد کاهش دانست و گفت: سرقت به عنف 5 درصد کاهش و سرقت مسلحانه نیز 8 درصد کاهش داشته است.

این مقام ارشد پلیس پیشگیری سهم این پلیس در کشفیات و دستگیری‌ها پرداخت و گفت: در دستگیری انواع سرقت پلیس پیشگیری 83 درصد سهم دستگیری را به خود اختصاص داده در صورتیکه دستگیری‌های پلیس پیشگیری افزایش 52 درصد داشته است.

وی سهم این پلیس در دستگیری افراد سابقه دار را 71 درصد و در دستگیری قاچاقچیان کالا را 52 درصد عنوان و بیان کرد: دستگیری قاچاقچیان پلیس پیشگیری 5 درصد افزایش داشته است.

وی افزود: در دستگیری معتادان مواد مخدر 17 درصد افزایش دستگیری داشتیم که 81 درصد دستگیری‌ها سهم این پلیس بوده است.

رئیس پلیس پیشگیری ناجا درخصوص دستگیری باندهای مواد مخدر گفت: افزایش 23 درصدی دستگیری‌ها داشته‌ایم و سهم پلیس پیشگیری در دستگیری‌ها 18 درصد بوده است.

این مقام ارشد نیروی انتظامی با بیان این مطلب که کشف انواع سرقت در حوزه پلیس 6 درصد افزایش داشته اعلام کرد: در مواد مخدر سنتی 111 تن کشفیات سهم ماست که 20 درصد کشفیات نیز در حوزه پیشگیری بوده و 5 درصد افزایش داشته‌ایم.

وی در خصوص کشفیات مواد مخدر صنعتی کشفیات این پلیس را 8 تن اعلام کرد و ادامه داد: 35 درصد افزایش داشته‌ایم.

رئیس پلیس پیشگیری ناجا در ادامه آمار درخصوص وقوع سرقت گفت: وقوع سرقت منزل 4 درصد، مغازه 6 درصد، موتور سیکلت 10 درصد و جیب‌بری 5 درصد کاهش یافته است اما در سرقت دوچرخه 25 درصد، احشام و طیور 5 درصد، معابر عمومی و اماکن عمومی 5 درصد افزایش داشته‌ایم.

این مقام ارشد ناجا زمان حضور پلیس را زیر 10 دقیقه 63 درصد اعلام کرد و گفت: در جرایم خشن 80 درصد، نزاع و درگیری 75 درصد و سرقت 66 درصد زمان حضور پلیس زیر 10 دقیقه بوده است؛ در فوریت‌ها پلیس در کمترین زمان به محل اعزام می‌شود.

وی در خصوص اجرای احکام قضایی گفت: این امور 11 درصد افزایش داشته و 16 میلیون و 775 هزار و 956 حکم قضایی توسط پلیس ابلاغ شده است.

سردار شرفی در خصوص آمار مراجعین به کلانتری گفت: هدف‌گذاری کرده‌ایم تا میزان حضور در کلانتری‌ها کاهش یابد و با الکترونی کردن خدمات و برون‌سپاری خدمات انتظار داریم این موضوع تحقق یابد.

شرفی به افزایش تجمعات کارگری و صنفی اشاره و بیان داشت: تجمعات کارگری 21 درصد و صنفی 18 درصد افزایش داشته است.

این مقام ارشد پلیس پیشگیری به تشکیل قرارگاه جهادی کاهش جرائم در سطح ناجا اشاره و اعلام کرد: وضعیت صیانت و ایمنی و سلامت پلیس مدنظر بوده و در این زمینه 38 درصد کاهش جرائم داشته‌ایم.

این مقام ارشد پلیس پیشگیری به تشکیل قرارگاه جهادی تربیت و آموزش در راستای افزایش مهارت‌های شغلی اشاره کرد و گفت: 44 هزار و 965 نفر تحت آموزش‌های مهارتی بودند که خوشبختانه نمره دانشی مجموعه 74 از 100، مهارتی 79.74 و آمادگی جسمانی 65.53 بوده است.

شرفی 260 کلانتری را کلانتری هدف نامید و گفت: در این تعداد کلانتری 53 درصد رفت و آمدها انجام می‌شود که بیشترین سهم آن به ترتیب در تهران بزرگ (غرب و شرق)، البرز، خراسان رضوی، اصفهان و تبریز بوده است.

رئیس پلیس پیشگیری ناجا تحت نظرگاه‌های مجهز به دوربین را 1420 تحت نظرگاه اعلام کرد و افزود: کل کلانتری‌ها و تحت نظرهای فرماندهی انتظامی استان‌ها مجهز به دوربین‌اند و توسط سلسله مراتب فرماندهی رصد آنلاین می‌شوند.

این مقام ارشد ناجا، دوربین‌های موجود در سطح شهر را 1879 دوربین در 33 شهر اعلام کرد.

سردار شرفی درخصوص ماده 49 آیین دادرسی گفت: طبق این ماده، هر فرد تحت نظری که وارد شود مشخصات آن وارد سیستم شده و دادستان‌های کل کشور می‌توانند بر آن نظارت کنند.

رئیس پلیس پیشگیری ناجا تصریح کرد: دریافت ابلاغ و اوراق قضایی و احکام جلب از طریق پیامکی مد نظر بود که در حال پیگیری هستیم و تصورمان این است که از ابتدای سال 96 در بخش اعظمی به صورت پیامکی مراحل تشکیل پرونده را داشته باشیم.

وی به تشکیل سامانه افراد شرور و گمشده و مفقودین در کلانتری‌ها اشاره و بیان داشت: این سامانه در سال 96 رونمایی می‌شود؛ سامانه افراد دارای نیازهای ویژه نیز در دست اقدام است.

این مقام ارشد ناجا به فعال بودن سامانه پیامکی در 3 استان پرداخت و گفت: در البرز، مرکزی و تهران بزرگ اقدامات پرونده‌ای و خدمات به صورت پیامکی انجام می‌شود.

وی از طرح تجهیز افراد گشت پلیس به دوربین البسه و مجهز نمودن گشت‌های خودرویی به دوربین خبرداد و گفت: انشاالله این برنامه در سال 96 عملیاتی می‌شود؛ از محاسن تجهیز دوربین به البسه این است که مامور محیط ماموریتی خود را پایش می‌کند و با جرائم مشهود برخورد می‌کند،ف رفتار مامور استاندارد می‌شود و برای محاکم قضایی رفتار مجرمان به صورت مستند تهیه می‌شود.

این مقام ارشد نیروی انتظامی در خصوص کشفیات مواد مخدر و کالای قاچاق در فرودگاه‌های کشور گفت: کشف مواد مخدر 19 درصد افزایش یافته و ارزش ریالی کالای قاچاق نیز 64 درصد افزایش داشته است.

سردار شرفی در خصوص عملکرد پلیس راه‌آهن اعلام کرد: کشف مواد مخدر 32 درصد افزایش و ارزش ریالی کالای قاچاق 151 درصد افزایش یافته است.

وی به موضوع تامین امنیت پرداخت و اظهار داشت: در شرایط فعلی رویه و رویکردها در رابطه با تأمین امنیت و ایجاد نظم نسبت به گذشته متفاوت است.

رئیس پلیس پیشگیری ناجا تصریح کرد: اگر در گذشته دور ساختن مجرم از جامعه، اعمال حبس و ناتوان‌سازی مجرم یکی از زمینه‌های پیشگیری از وقوع جرم و تأمین امنیت بود، امروز پیشگیری اجتماعی و مشارکت موثرترین مسئله در تأمین امنیت است.

وی افزود: معتقدیم که میزان و سطح امنیت عمومی به بلوغ مردمی بستگی دارند و مردم جامعه می‌توانند نسبت به استقرار امنیت اقدام کنند؛ چرا که امروزه باز تولید نظم بر اساس هنجارهای ارزشی است.

این مقام ارشد انتظامی به پلیس جامعه محور اشاره و بیان داشت: پلیس جامعه محور در چهارچوب مبتنی بر تعامل خلاق با شهروندان در حل مشکلات به ویژه تأمین امنیت در بحث‌های سیاسی، اجتماعی و... نقش برجسته‌ای ایفا می‌کند.

وی پیش‌شرط پلیس جامعه محور را تغییر در نگرش افراد جامعه و کارکردهای پلیسی اشاره کرد و گفت: در این جامعه مد نظر، همه مسئول هستند.

سردار شرفی، هدف هر پلیس و دستگاه امنیتی در دنیا را برقراری امنیت، مقابله با جرم و پیشگیری از جرم دانست و گفت: رسانه‌ها نیز در این زمینه نقش دارند، هم در تشکیل جرم، هم در کنترل جرم و هم در ایجاد تغییرات قانونی.

این مقام ارشد ناجا رابطه مردم با حاکمیت را در سطح بالایی عنوان و تصریح کرد: در برخی محورها شاید مردم اعتراضاتی داشتند اما در مورد امنیت و نظم اجتماعی، مجموعه مردم و نظام دارای وفاق هستند.

سردار شرفی درخصوص تشکیل قرارگاه نوروزی ابوذر در پلیس پیشگیری اعلام کرد: وظیفه ساماندهی نیروهای موجود در اختیار و ساماندهی گشت‌های پیشگیری از وقوع جرم و آمایش از وظایف این قرارگاه است.

وی گفت: 76 هزار نفر از کارکنان پلیس پیشگیری و 16 هزار نفر از بخش‌های مردمی شامل بسیج محلات، نگهبان محله و پلیس افتخاری در راستای نظم و امنیت مناسبت‌های آخر سال، روز 13 فروردین و تعطیلات نوروزی انجام وظیفه خواهند کرد.

رئیس پلیس پیشگیری ناجا اعلام کرد: 1300 واحد ایستگاه پلیس، 730 چادر، 730 ایستگاه بازرسی موقت، 5500 واحد گشت خودرویی، 3500 واحد گشت موتوری و 300 نفر از کارکنان پلیس به صورت پیاده مشغول وظیفه و پیشگیری از وقوع جرم در این طرح هستند.

وی به عمده فعالیت‌های کمیته‌های اجتماعی این پلیس اشاره و تصریح کرد: اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی مردم از طریق بروشور و آموزش در محیط‌های دانش‌آموزی و دانشگاهی به منظور کاهش آسیب و افزایش آگاهی از جمله کارکردهای این کمیته است.

این مقام ارشد نیروی انتظامی در خصوص کمیته نظارت و بازرسی گفت: با هماهنگی بازرسی کل ناجا، همکارانم به صورت محسوس و نامحسوس رفتار و نحوه ارائه خدمات پلیس را نظارت می‌کنند.

سردار شرفی به کمیته تحمیل وقایع پرداخت و گفت: هر رخداد انتظامی در سراسر کشور به این کمیته منعکس می‌شود و مورد تحلیل قرار گرفته و از طریق سلسله مراتب فرماندهی، تدابیر لازم اخذ می‌شود.

وی یکی از موضوعات محوری را پلیس پیشگیری متولی آن است، طرح تحول در کلانتری و پاسگاه‌ها عنوان و بیان داشت: فرماندهان ناجا در ملاقات‌هایی که با مقام معظم رهبری داشتند در مورد توجه ویژه رهبری به کلانتری‌ها سخن گفته‌اند؛ به نظرم یکی از دلایلش میزان تردد مردم در حوزه کلانتری باشد.

وی اعلام کرد: در 11 ماه امسال بیش از 22 میلیون بار مردم به کلانتری و پاسگاه مراجعه کرده‌اند.

سردار شرفی به ایجاد ساختار شورای عالی تحول در کلانتری‌ها و پاسگاه‌ها به ریاست فرمانده ناجا اشاره کرد و گفت: سطح ساختار و نظامات در کلانتری از نظر کمی تعداد پایگاه و کمی نیروی انسانی نسبت به آمار جهانی وضعیت پایینی است، البته بعضی نظامات دست و پا گیر نیز باید برطرف شود.

شرفی در خصوص بحث تحول در منابع انسانی گفت: باید در این زمینه که چه نیرویی و با چه رفتاری و با چه استانداردی وجود داشته باشد به جمع‌بندی برسیم؛ البته بحث تحول در تجهیزات پلیس هم مد نظر است چرا که هر اقدام ولو تیراندازی برای دستگیری مجرم برای مردم می‌تواند خطرناک باشد بنابراین باید تجهیزات طوری باشد که کمترین آسیب به مردم برسد.

رئیس پلیس پیشگیری ناجا خاطرنشان کرد: بحث آموزش افزایش مهارت‌های شغلی کارکنان، استفاده از فناوری‌ها، مهندسی ساختمان کلانتری‌ها و همچنین پژوهش نیز از دیگر برنامه‌های مد نظر این پلیس بوده است.

ارسال نظر: