وزیر خارجه مکزیک در کنفرانس خبری مشترک با وزیر خارجه آمریکا:

احساسات منفی مردم مکزیک نسبت به آمریکا با اقدام از بین می‌رود نا با سخن گفتن

کدخبر: 2088912

وزیر خارجه مکزیک از وجود "احساس منفی" در میان مکزیکی‌ها نسبت به همسایه شمالی سخن گفت و ادامه داد: برای از بین بردن احساسات منفی، باید به جای سخن گفتن، اقدام کرد.

به گزارش « نسیم آنلاین »، فارس نوشت: «رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا امروز میهمان «لوئیس ویدگارای» همتای مکزیکی خود بود.

این دیدار در حالی انجام شد که روابط دو کشور به دلیل قول رئیس‌جمهور جدید آمریکا مبنی بر کشیدن دیوار در مرز دو کشور، مخدوش شده است.

2 وزیر خارجه پس از گفت‌وگوی رسمی به میان خبرنگاران آمدند و کنفرانس خبری مشترکی برگزار کردند.

ابتدا طرف میزبان یعنی وزیر خارجه مکزیک سخن گفت و ضمن «شدید» خواندن اختلافات موجود میان دو کشور، گفت: «بهتر است این اختلافات با گفت‌وگو حل شود.»

وی از اتخاذ رویکرد یکجانبه آمریکایی در تعامل با مشکلات مشترک هم انتقاد کرد و گفت: «باید رویکردی مشترک برای حل مسائل مختلف داشته باشیم. راهی طولانی تا توافق با ایالات‌متحده در پیش داریم.»

وزیر خارجه مکزیک در انتها از وجود «احساس منفی» در میان مکزیکی‌ها نسبت به همسایه شمالی سخن گفت و ادامه داد: «برای از بین بردن احساسات منفی، باید به جای سخن گفتن، اقدام کرد.»

در ادامه میهمان آمریکایی جلسه را در دست گرفت.

رکس تیلرسون ابتدا گفت که «جان کلی» وزیر امنیت ملی آمریکا هم وی را در سفر به مکزیک همراهی کرده و به همین دلیل «گفت‌وگوهایی جامع» صورت گرفته است.

ژنرال کلی مسئول وزارتخانه‌ای است که بار اجرای سیاست‌های ضدمهاجرتی ترامپ را بر دوش می‌کشد.

تیلرسون پس از تعارفات معمول و ابراز امیدواری نسبت به ارتقای سطح روابط تجاری دو کشور، به موضوع مورد اختلاف یعنی مرزها پرداخت و گفت که نباید مرزهای مکزیک، مسیری برای تردد قاچاقچیان بین‌المللی اسلحه باشد.

وی افزود: «حاکمیت قانون در هر دو سوی مرز، برای ما مهم است.»

پس از دو وزیر خارجه، ژنرال کلی هم سخن گفت.

وزیر امنیت داخلی آمریکا پس از تشکر از میهمان‌نوازی مکزیکی‌ها، گفت که امنیت هر دو سوی مرز، به هم گره خورده است.

وی ادامه داد: «مهاجرت اما باید ایمن، قانونی و منظم انجام شود و ما باید با هم برای بر طرف کردن نگرانی‌های امنیتی مشترک، اقدام کنیم.»

جان کلی در ادامه سخنان خود، به شایعه استفاده از ارتش آمریکا برای دستگیری گسترده و اخراج مهاجران غیرقانونی اشاره کرد و چندین مرتبه گفت: «هیچ‌گونه اخراج دسته‌جمعی و استفاده از نیروی نظامی برای این کار، رخ نخواهد داد.»

بحث استفاده از ارتش برای اخراج مهاجران البته بی‌پایه و اساس هم نیست؛ امروز «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، اقدام علیه مهاجران را «عملیات نظامی» خواند.

وزیر امنیت ملی آمریکا افزود: «تمرکز برنامه اخراج بر عناصر مجرمی خواهد بود که وارد خاک آمریکا شده‌اند.»

ارسال نظر: