آیت‌الله جوادی آملی:

امروز حوزه عقلانیت و مدیریت "سید مرتضی" را می‌خواهد/ طلاب با استعداد را بورس کنیم

کدخبر: 2083239

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه خروجی نجف مدیون مدیریت و عقلانیت "سید مرتضی" است، گفت: "سید مرتضی" قائم به عقل بود و امروز نیز حوزه، عقلانیت، مدیریت و فهم "سید مرتضی" را می‌خواهد تا بتواند خود را اداره کند.

به گزارش « نسیم آنلاین » به نقل از مرکز خبر حوزه، آیت‌الله عبدالله جوادی آملی در دیدار جمعی از مسوولان و مدیران مرکز خدمات حوزه‌های علمیه که در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء برگزار شد، اظهار کرد: همه کشورهای دنیا از شرق تا غرب عالم، کمیته امداد دارند و بودجه سالانه‌ای برای کمک به فقراء و نیازمندان کشورهای خود اختصاص می‌دهند، این کمک‌ها، کمک‌های عاطفی است که در همه کشورها وجود دارد.

وی تاکید کرد: فرق جوهری نظام اسلامی با دیگر نظام‌ها در این خصوص، این است که آن‌ها به افراد بی بضاعت کمک عاطفی می‌کنند و ما باید به این افراد کمک عقلی و عاقلانه می‌کنیم.

این استاد حوزه علمیه قم با اشاره به کلامی از حضرت علی علیه السلام اذعان کرد: حضرت امیر علیه السلام می‌فرماید من در مواجهه با فقر، گردن فقر را می‌زنم! کمک به فقیر از هر کسی ساخته است، اما ریشه کنی فقر و گردن زدن فقر، نه! حضرت می‌فرماید من با اشتغال زایی و کمک به ایجاد کار، فقر را ریشه کن می‌کنم، من کار عقلانی انجام می‌دهم وگرنه کمک به فقیر یک کار عاطفی است که از هر کسی ساخته است.

این مرجع تقلید با بیان اینکه «انسان با کرامت خلق شده است» خاطرنشان کرد: با اینکه مزدوری در اسلام به شدت نهی شده است، اما بسیاری حاضرند مزدور باشند. پیامبر(ص) دست کارگری را بوسید که برای خود کار می‌کرد نه این که مزدور کسی باشد.

آیت‌الله جوادی آملی ابراز کرد: اساس روحانیت، این فرهنگ را در نظر دارد و با کرامت زندگی می‌کند، اگر ما با این روحیه به پیش برویم خداوند هم عنایت خواهد داشت و بدانیم اگر کریمانه زندگی کنیم خداوند هم کریمانه خواهد بخشید.

وی با بیان اینکه «در فرهنگ دینی باید مردم را اکرام کرد و نه اطعام» تصریح کرد: همه ما شنیده‌ایم که حضرت فاطمه(سلام الله علیها)افطار خود را به یتیم و مسکین و اسیر دادند؛ اما آن زمان که مسلمان اسیر در مدینه نبود، اسیر از کافرانی بودند که در جنگ‌ها به اسارت درآمده بودند، یعنی حضرت افطار خود و فرزندان خود را به کافر بخشید و این کرامت اهل بیت(علیهم السلام) است، ما اگر با داشتن این مکتب نتوانیم خود را اداره کنیم حقیقتاً خسارت است.

استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: ما یک سرمایه داریم که آن «شرح صدر» ماست که آن را هم خود ائمه(ع) به ما داده‌اند و با آنان ان‌شاء‌الله راه را پیش خواهیم برد.

آیت‌الله جوادی آملی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر شناسایی طلاب نخبه و مستعد و حمایت از آن‌ها بیان کرد: گرچه حفظ نظام بر همه ما واجب است، اما این واجب کفایی است، حیف است یک طلبه فاضل که می‌تواند استاد خارج شده و فقیه باشد، برای تأمین عائله خود وارد کارهای اجرایی شود.

این مرجع تقلید اظهار کرد: یک طلبه فاضل و با استعداد، مسئولیت دارد تا در حوزه بماند و خلاء مرجع و استاد را در آینده پر کند و وظیفه ما این است که این طلبه فاضل را تأمین و بورسیه کنیم تا وارد کارهای اجرایی نشود، چرا که اساس حیات حوزه به مراجع و اساتید است.

وی مدیریت «سید مرتضی (ره)» در حوزه علمیه نجف را یادآور شدند و بیان کرد: خروجی نجف مدیون مدیریت و عقلانیت «سید مرتضی» است، وقتی ایشان زعیم حوزه علمیه نجف شد، ابتدا وقف کردن را یاد مردم داد که وقف می‌تواند برای تربیت شاگردان و تأمین کتاب و لوازم التحریر طلاب هم باشد، در گام بعدی با شناسایی طلاب نخبه، آن‌ها را بورسیه کرد به این طریق توانست شیخ طوسی‌ها را تربیت کند.

وی ادامه داد: «سید مرتضی» قائم به عقل بود و امروز نیز حوزه، عقلانیت، مدیریت و فهم «سید مرتضی» را می‌خواهد تا بتواند خود را اداره کند.

استاد حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: کسی که تنها نقل کننده نظرات دیگران باشد، دلال علم است، فقیه کسی است که نظریه پرداز و صاحب نظر باشد و شما نیز باید در مقابل حمایتی که از طلاب با استعداد می‌کنید، به جدّ از آن‌ها خروجی علمی بخواهید.

خاطرنشان می‌شود، در ابتدای این دیدار حجت الاسلام و المسلمین ربانی رئیس مرکز خدمات حوزه‌های علمیه، گزارشی از اقدامات انجام شده در این مرکز را ارائه کرد.

ارسال نظر: